reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych malenstw :)

maron moja prywatna mama nie może przeżyc, że u nas będzie Kacper. Ciągle namawia, żeby cos innego wybrać. A mnie to dziwi, bo moja mama nie zna żadnego Kacpra, nie powinna mieć skojarzeń dziwnych. Po prostu bez powodu imie jej się nie podoba. To juz nawet teściowa przeżyła Kacpra i nic nam nie mówi, a mysleliśmy z Moim, że to akurat jego mama jest bardziej trzepnięta ;-) i to ona będzie darła szaty z powodu imienia. A tu szok.

A tak w ogóle... no niestety, niestety, ale spodziewam się wtrącania ze strony tesciowej... :baffled: ona już jest z tych, co wiedza lepiej. O żesz... dla synka, znaczy dla chłopaka!!! wynajduje w ciucholandach ciuszki - np. w różowa krateczkę, krój typowo dla dziwuszki, lub dżinsy z kwiatkami... :baffled: Ja pierd... :no: nigdy małemu tego nie ubiorę, po prostu te ciuchy znikna w niebycie, powiem, że nie wiem gdzie są :p

reklama
Maron nie przejmuje się rodziną - mojej też Leon sie nie podobał, a teraz wszyscy się przyzwyczaili i niekt nawet nie bierze pod uwagę że mogło być inaczej.

Mitra
a jest w ogóle takie imię jak Lea??? Mi by nawet pasowało by bym woałała dzieci "Leo, Lea":D

cyśka
jak teściowa taka cfana to niech Ci pierze te tetrowe pieluchy codzień:D

no tak rodzinka wie zawsze najlepiej ;-)

z mojej strony nie bylo szukania i wybierania imienia dla Naszego dziecka, ale za to moja tesciowa i jej mama cala game imion nam podrzucaja jak tylko z nami rozmawiaja! I teraz w niedziele bylismy u tesciow i w sumie juz sie zbieralismy kiedy tesciowej sie przypomnialo ze jak rozmawiala dzis rano z babcia to ze kazala nam przekazac ze Zygmuncik to by bylo sliczne imie! Na co ja od razu "A co babcia w ciazy?" no i jakos temat sie skonczyl :-D:-D:-D

no tak rodzinka wie zawsze najlepiej ;-)

z mojej strony nie bylo szukania i wybierania imienia dla Naszego dziecka, ale za to moja tesciowa i jej mama cala game imion nam podrzucaja jak tylko z nami rozmawiaja! I teraz w niedziele bylismy u tesciow i w sumie juz sie zbieralismy kiedy tesciowej sie przypomnialo ze jak rozmawiala dzis rano z babcia to ze kazala nam przekazac ze Zygmuncik to by bylo sliczne imie! Na co ja od razu "A co babcia w ciazy?" no i jakos temat sie skonczyl :-D:-D:-D

:-D:-D dobrze powiedzialas :-)

magdabb mi by Lea pasowała, ale mężowi absolutnie nie, że o teściowej nie wspomnę:)

Flower
- masz tupet kobito - dobrze jej przygadałaś, niech się zajma swoimi sprawami a nie wchodzą Ci z butami.

Dziś tak spojrzałam sobie na męskie imiona (w razie czego) i wpadł mi w oko Teo od Teodora. Trochę kojarzy mi się to z niezbyt pozytywną postacią z Prison Break'a ale nikt przecież nie mówi że moje dziecie też musi mieć pomieszane w głowie.

genusia, wymień te ciuszki z jakaś mamą dziewczynki , albo sprzedaj na allegro.

Ja np nie cierpię rózu, nawet dla dziewczynki a jakoś wszyscy sie upierają ze jak dziewczynka to sie różowe kupuje, wiec wszytko opychałam na allegro, Zostawiałam sobie tylko ze 2 odcienie rozu , które toleruje ;)

Digitalis u nas tesciowa czy teść to ostania osoba , która moglaby mieć wplyw na dobór imienia. Pamiętam jak sie teść Polą zbulwersował. Ciekawe jak przeżyje Tytusa :p
Jasne ,że jest imię Lea - biblijne jakby nie patrzyć ;)

Ja z moimi rodzicami nie mialam zadnego problemu,oni sami dali swoim corkom jak na tamte czasy dosyc niespotykane imiona(przez co sami mieli ze swoimi rodzicami powazne rozmowy "co to wogole za imie" i takie tam).
Moja siostra ma na imie Patrycja a ja Dagmara.Wiec jak bylam mniejsza to wszyscy oczy robili skad oni wzieli te imiona.Teraz to sie wydaja takie normalne.
Tescie przyjeli imie ze spokojem.

genusia, wymień te ciuszki z jakaś mamą dziewczynki , albo sprzedaj na allegro.

Ja np nie cierpię rózu, nawet dla dziewczynki a jakoś wszyscy sie upierają ze jak dziewczynka to sie różowe kupuje, wiec wszytko opychałam na allegro, Zostawiałam sobie tylko ze 2 odcienie rozu , które toleruje ;)

Digitalis u nas tesciowa czy teść to ostania osoba , która moglaby mieć wplyw na dobór imienia. Pamiętam jak sie teść Polą zbulwersował. Ciekawe jak przeżyje Tytusa :p
Jasne ,że jest imię Lea - biblijne jakby nie patrzyć ;)

to sobie reke mozemy podac :-D

reklama
Do góry