reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych malenstw :)

Digitalis mnie też bardzo podoba się Alicja, bo ma wiele fajnych bardzo przyjemnych zdrobnień. :-) Mój był raczej przeciwny. Doszliśmy do porozumienia i na 99% zostanie Karolina:-)

reklama
U nas też dylemat. Podoba nam się Kubuś, Filip i ewentualnie Arek! Córcia chce tylko Kubusia! Ale że to bardzo popularne imię ostatnio to bardzo się waham:(

Ja chciałam Filipa albo Dominika ale moja druga połowa sie sprzeciwiła i doszlismy wkoncu do porozumienia ze bedzie Marcel.

U nas standardowo mielimy wybrane imię dla chłopczyka , miał być Paweł.
Na dwa dni przed badaniem zaczeliśmy poważnie zastanawiać się nad imieniem dla dziewczynki.Zostały wytypowanych 5 imion.Oczywiście okazało się że trzeba wybrać wród nich jedno:) więc nasza mała przez 4 dni była Darią:) ale wkoncu imię zotało wybrane i od trzech tygodni już jest ostatecznie Martyna i wkońcu cała rodzina imię przyjeła.

Ostatnia edycja:
Sporo z Was nie mam na liście lutówek - jeśli któraś chce się w niej znaleźć proszę o priva z terminem porodu, płcią i imieniem jeśli już jest wybrane :-)

a mi Ela zmieniła się w Helę i coraz bardziej obstaję przy tym imieniu. Nawet mojemu teściowi się spodobała Helenka, a że rzadko kiedy mamy podobne zdanie to trzeba to uszanować:) tylko jakoś męża nie mogę przekonać :angry:

Mitra u nas Stefan to postać fikcyjna: jak trzeba na kogoś winę zwalić to zawsze jest to Stefan:) ale imię raczej w porząsiu, mały Stefcio brzmi słodko

Witam :)

Widzę, że kobietki już imiona wybierają. Jestem tu świeżynką, ale termin też mam na luty. Z badań wynikło, że będzie to dziewczynka więc zdecydowaliśmy się razem z moim, że będzie Zuza. :-)
Ale ostatnio przy wizycie u teściów- teściowa wymyśliła Julke!

reklama
Do góry