reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych malenstw :)

Justynka hmmm nie bardzo mi się podoba...Larysa- bardzo tak poważnie i jakoś ze starożytnością mi się kojarzy:-p

A co myslicie o imieniu Larysa? Wlasnie mnie naszlo...
Moja kolezanka dala tak swojej rocznek coreczce a drugiej co rok pozniej sie urodzila dala Larysa i Larita.

Ja myslalam nad swoimi i szczerze ciezko jest bo wszystko mi sie nie podoba :
W domu mam Blanke nie Bianke

Moje typy narazie to : Nina I Lenka a dla chlopca Ryan lub Nikodem i Natan i Nataniel ja chce orginalne miec imie raczej malo popularne i dziwne :D

reklama
lista imion z 2009 roku:)

Najpopularniejsze imiona dla dziewczynek:
1) Julia - 15.624
2) Wiktoria - 10.148
3) Zuzanna - 9.817
4) Maja - 8.778
5) Oliwia - 8.750
6) Natalia - 7.803
7) Amelia - 6.736
8) Aleksandra - 6.598
9) Nikola - 5.134
10) Martyna - 4.877
11) Weronika - 4.626
12) Anna - 4.240
13) Zofia - 4.026
14) Emilia - 3.772
15) Karolina - 3.691
16) Patrycja - 3.209
17) Gabriela - 3.144
18) Maria - 3.137
19) Alicja - 3.090
20) Hanna - 3.029
Najpopularniejsze imiona dla chłopców:
1) Jakub - 14.419
2) Kacper - 10.619
3) Mateusz - 8.320
4) Szymon - 7.750
5) Bartosz - 6.960
6) Michał - 6.690
7) Filip - 6.569
8) Dawid - 5.131
9) Wiktor - 5.049
10) Piotr - 5.019
11) Maciej - 4.304
12) Patryk - 4.131
13) Igor - 3.936
14) Mikołaj - 3.893
15) Jan - 3.739
16) Paweł - 3.625
17) Adam - 3.607
18) Dominik - 3.526
19) Kamil - 3.513
20) Oskar - 3.171

Munie będzie moją imienniczką:-D

Oglądałam już wcześniej tą listę imion, i rzeczywiście to cały czas się utrzymuje. Podobają mi się te najbardziej popularne ale nie wybiorę ich właśnie ze względu na popularność.....ja byłam jedyną Kingą w klasie (zawsze) i to było super bo jak wołali to wiedziałam że chodzi o mnie:-D a taki biedny Kuba, będzie ich z 5 w klasie (chociaż imię zawsze mi się podobało)

Nina...moje marzenie, ale M. się absolutnie nie zgadza :(Munie- Kinga bardzo ładne, a najważniejsze, że oboje je zaakceptowaliście, u mnie w domu niestety mała wojna imienna ;).

U nas jeśli będzie dziewczynka to będzie Aniela - imię po mojej babci :)
A jeśli chłopiec to.... i tu jest problem. Mojemu podobają sie imiona Marcin czy Kamil a mi znowu Ignacy lub Tymoteusz :p i jak tu cos wybrać. Jedyny kompromis to Arkadiusz - obojgu nam sie podoba :) Ale mam nadzieje, że uda mi się przekonać Mojego do imienia Ignacy :)

Nie sadziłam ze Nina to takie lubiane imie:) To od początku moje ukochane... w sumie głównie dlatego ze po babci....teraz jak juz wiem ze dziewczyna zastanawiam się jeszcze nad Kasią, gdzieś po głowie chodzi tez mi Ola....ale Nina najbardziej:) tylko jakos tak zdrobnienia fajnego znalezc nie moge i to mi tak troszke przystopowało entuzjazm....

reklama
A my wybraliśmy i dla dziewczynki już raczej się nie zmieni:
Dziewczynka: Ewa-Lena lub Ewa-Gabrysia
Chłopiec: Kacper-Stanisław (na razie nie mam więcej typów)

Do góry