reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych Fasolek

Mnie też się podobają imiona łacińskie i hebrajskie. U nas będzie Natasza- rosyjskie ale nam się podoba :) a inni nie mają nic do powiedzenia. Nasze mamy w ogóle się nie wtrącały w wybór imion a jak poinformowaliśmy o wyborze to przyjeły do wiadomości i obie oznajmiły,że im się podoba :)

reklama
Z imionami to nigdy wszystkim sie nie dogodzi. Ważne żeby rodzicom się podobało no i pasowało do dziecka :)
Zawsze komuś dane imię będzie kojarzyło się z kimś o takim imieniu i dla jednych będzie to dobre skojarzenie a dla innych innego złe... trudno!
Teraz mam czas to czytam różne gazetki i trafiłam na artykuł u wyborze imienia i pisało np żeby np zwracać uwage jak imię się zdrabnia czy nie będzie zbyt ośmieszające, np Klocia - od Klotyldy. I tu mi podobało się imię Sobiesław ale zdrobnienie Sobek zniechęciło mnie.
Piszą też żeby zwracać uwagę również na to czy w połączeniu z nazwiskiem nie tworzą kłopotliwych inicjałów, np WC - od Wojtek Czapek :)

Piszą też żeby zwracać uwagę również na to czy w połączeniu z nazwiskiem nie tworzą kłopotliwych inicjałów, np WC - od Wojtek Czapek :)[/QUOTE]

hehe dobre na to nie zwróciłabym uwagi....
na szczęście nie ma tego problemu u Nas :)

HeH w takim razie u nas inicjały będą ON śmiesznie...moje to KC - jak Kocham Cię he he he a mój T ma TN...co jeden to inaczej ;D

Chociaż ja się właściwie dalej zastanawiam czy Julka czy Oliwka ;( !?!?!?!?!?!?

HeH w takim razie u nas inicjały będą ON śmiesznie...moje to KC - jak Kocham Cię he he he a mój T ma TN...co jeden to inaczej ;D

a u nas córcia będzię NO, :-)
Ja mam inicjały JA i zawsze mi sie podobało,że w listach czy mailach sie nimi mogę podpisywać ;-),a jak się pobierzemy to będę JO czyli nadal swojsko i bardzo kompatybilnie z imieniem bo i tak jak się przedstawiam że Joanna to słysze np. "a jo Wiesiek tyż ze wsi ;-)"

He He He dobre ;D
Nigdy nie zauważyłam tego w imieniu 'joanna' ;D

Joasia79 heh u Ciebie NO a u mnie ON ;D
Ja nie chcę mieć nazwiska po moim T bo będę miała KN :/ :/ No ale cóż ... ;D

Ostatnia edycja:
To zagłosowane.
Tym że jest długie imię i nazwisko to ja sie nie przejmuję bo moje imie nie jest krótkie (Katarzyna), nazwisko panieńskie jak i po mężu ma 9 liter. Dzieci też nie będą miały krótkich imion.

reklama
Do góry