reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla Naszych dzieci. Propozycje i ostateczny wybór.

My będziemy mieć Oliwię, powiem szczerze, że myśleliśmy, że będzie chłopiec i miał mieć na imię Antoni, ale jak się okazało, że jednak będzie dziewczynka (zawsze marzyłam o córeczce :-)) wahaliśmy się między Mają a Oliwią, jednak Oliwka bardziej nam się podoba. Na drugie będzie miała imię po mnie czyli Dominika.

reklama
RudaIza u nas Dzemila sie slyszy, ale inaczej pisane;-)

Nathani ja za Jagodka:-)

Sarka no napewno ulga:tak: Fajnie, ze bedzie Olis:-)

A my nadal bezimienni:-D:-D:-D

Ja też między Leną a Jagodą wybieram Jagódkę :tak: (jak się okazuje Lena jest najczęstszym dziewczęcym imieniem nadawanym w 2011, w pierwszej 20 nie ma Marysi, jestem w szoku, bo ostatnio często słyszę, że rodziły się Marysie... Katarzyny też nie ma w 20 :szok:)

Uwielbiam też imię Emilia (Emila?) i Emiliana, ale za Dżemilę to bym się chyba obraziła na własną matkę, jakby mnie wołali, Dżemik, Dżemka? :baffled: No chyba że byłabym w jakiejś rodzinie "międzynarodowej" ze wskazaniem na wschód, ichniejsze formy są wg mnie ładniejsze (samo Dżamila już mi lepiej brzmi).

Moja kuzynka dała na imię córce Jessica, masakra jakaś. Dziadkowie nie wiedzą jak zdrobnić jej imię i w rezultacie wołają Dżesunia, a ja słyszę tylko Sunia :-)

reklama
a to wydaje mi się zupełnie inna sprawa, a moja kuzynka mieszka na wsi więc sama rozumiesz co to dziecko później będzie przechodzić

Do góry