reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla maluszkow:):)

ja miałam imię dla chłopca, miał być Wiktor Franciszek ale okazało się, że będzie dziewczynka (z czego bardzo się cieszę) a imienia jak nie było tak i nie ma:-(.

reklama
U mnie nadal Monika dla dziewczynki i Dawid dla chlopczyka :-):tak::-) Musze sie tylko zapytac malzona czy czasem nie zmienil zdania :-D:-D:-D

Dolaczam do tych, ktore nie maja pomyslu jak nazwac dziedzie. Nadal tkwimy w martwym punkcie, chociaz ostatnio maz zaproponowal Wojtusia. Tymczasowo oswajam sie z tym imieniem, bo nie mamy w rodzinie zadnego Wojtka.

no to kinga... ja znam wojtków kilku, każdy inny - mój brat trochę odludek i mruk, tzn. ma swoje towarzystwo a w domu to tak średnio się udziela - nie wiemy o nim prawie nic hehe
drugi dusza towarzystwa, czasem aż za bardzo błaznuje, trzeci bardzo fajny, ma swoje pasje i się mocno angażuje - każdy inny...

A moja dwójka dzieci bardzo czekały na Franusia maleństwo zrobiło nam psikusa- jest dziewczynka ;D a wieć wymyśliły Dominika twierdzą, że bedą na nią mówiły Misia powoli oswajam się z tym pomysłem ;)) ale pewnie jeszcze im sie odmieni;p

a u nas imionowy pat:-( miala byc Julia, ale przeraził nas Julioboom:-D od 2000r. jest to najczęściej nadawane imię zeńskie w Polsce, więc mimo mego uwielbienia dla tego imienia zaczęlismy kombinować

nasze typy to: Hania, Pola i Lenka

czas leci nieublaganie a decyzji brak:baffled:

Bede miala synka.... oswajam sie z imieniem Igor. Co wy na to ?

Szczerze, to nigdy nie zastanawialam sie nad tym jak bedzie mial na imie moj synek... na coreczke zas mialam kilka imion wymorzonych - Wiki, Lenka, Amelia.
Nie wyobrazam sobie narazie swoje synka z jakimkolwiek imieniem, boje sie, ze wybiore zle i za miesac, rok.. bede mocno zalowala, ze wybralam takie a nie inne.

dziuuula przez pol roku można legalnie w USC imię dziecku zmienić:tak: więc jakby coś furtka jest otwarta;-)

reklama
a u nas imionowy pat:-( miala byc Julia, ale przeraził nas Julioboom:-D od 2000r. jest to najczęściej nadawane imię zeńskie w Polsce, więc mimo mego uwielbienia dla tego imienia zaczęlismy kombinować

nasze typy to: Hania, Pola i Lenka

czas leci nieublaganie a decyzji brak:baffled:

Julia ładnie;-), ja tak mam an imię... w moim wieku Julii jest niewiele i do mniej wiecej do 2002 roku rzeczywiście reakcja na moje imię była taka z zaskoczeniem, oooo Julia,a gdzie Romeo, ale odką Julii coraz więcej nikogo moje imię juz nie zaskakuje, więc rzeczywiscie odradzam, bo teraz w piaskownicy co druga Julka....

Natomiast z tych innych imion, które podałaś piękne są jak dal mnie Hania i Lenka... hmm Pola tez ładne... Ale u mnie to chyba by wygrała HANIA

Do góry