reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla maluszkow:):)

My wlasnie wczoraj podjelismy decyzję, nasz synuś będzie Jankiem:) (kleo_mk bedziemy w ten sam dzien organizowac imieniny^^) Ponieważ moj maz pochodzi z dalekich zimnych krajow to jego czesc rodziny bedzie go nazywac ich odpowiednikiem,czyli "Iwankiem":)
wiec bede miala w domu Jasia Wanię :)

reklama
Hej, właśnie wybieram się do lekarza, mam nadzieję zobaczyć pisiorka (choć wszyscy w rodzinie chcą dziewczynkę..).
Śmiesznie, ale wbrew moim płciowym oczekiwaniom mamy już od kilku lat wybrane imię dla dziewczynki - Zuzanna: Zuzka, Zuzia, Zuza.

A jeśli się jednak okaże, że to chłopak (3mać kciuki!!!), to... będę intensywnie przeczesywac imienniki, a także znajomych :) Zauważyłyście, że podobaja nam się imiona ludzi, których uważamy za fajnych? A jeśli kogoś średnio lubimy to i imię joaś tak się źle kojarzy...

Ostatnia edycja:
Ja mam wybrane imię dla chłopczyka na 100% Adam, ale mam problem z ewentualnym imieniem dla dziewczynki... jakoś wszystkie które mi się podobają są ostatnio zbyt popularne :-(

U nas jeśli będzie synio to będzie chyba Filip a jeśli będzie druga córcia to jeszcze nie mamy pewnego typu, może Hania?
Julka się upiera, że mam w brzuszku siostrzyczkę, nawet zagląda mi przez pępek do środka i jak twierdzi widzi tam dzidzię:-p powiedziała że jej siostrzyczka ma na imię Maria:-D:-D

u nas chlopczyk to tez chyba bedzie Filip. mojemu m bardzo sie podoba choc teraz narzeka ze jest zbyt popularne a on chce zeby było rzadkie. zreszta nie dziwie sie bo ma 3 braci wszyscy prawie po 30 i jest Błażej, Mateusz, Jakub i Szymon. jak na tamte lata to dosc rzadkie imiona.

A u nas chyba ostatecznie będzie Lenka :-) Ja zaproponowałam a mojemu T tak się spodobało że o innym właściwie nie chce nawet słyszeć i cały czas się pyta co tam u Lenki i czy jest grzeczna ;-) o mówieniu po imieniu do brzusia nie wspominając :-D W sumie myślałm że będzie gorzej z tym wybieraniem imienia...

A propos imion trafiłam ostatnio na taką statystykę:

Liczba obok imienia oznacza ilość dzieci, którym nadano takie imię w 2008 roku.

Najpopularniejsze imiona dla dziewczynek

Julia - 15.624

Wiktoria - 10.148

Zuzanna - 9.817

Maja - 8.778

Oliwia - 8.750

Natalia - 7.803

Amelia - 6.736

Aleksandra - 6.598

Nikola - 5.134

Martyna - 4.877

Weronika - 4.626; Anna - 4.240; Zofia - 4.026; Emilia - 3.772; Karolina - 3.691; Patrycja - 3.209; Gabriela - 3.144; Maria - 3.137; Alicja - 3.090; Hanna - 3.029

Najpopularniejsze imiona dla chłopców

Jakub - 14.419

Kacper - 10.619

Mateusz - 8.320

Szymon - 7.750

Bartosz - 6.960

Michał - 6.690

Filip - 6.569

Dawid - 5.131

Wiktor - 5.049

Piotr - 5.019

Maciej - 4.304; Patryk - 4.131; Igor - 3.936; Mikołaj - 3.893; Jan - 3.739; Paweł - 3.625; Adam - 3.607; Dominik - 3.526; Kamil - 3.513; Oskar - 3.171

:-)

reklama
no nieźle obstawiliśmy z m najpopularniejsze imiona zarówno dla chłopca jak i dziewczynki, oryginalność to nie nasza najmocniejsza strona jak widzę:-D:-D:-D

Do góry