reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla majówkowych dzieci :)

Ja coś zaczynam kombinować z imieniem, niby już ustalone ale wciąż mi się coś kołacze w myślach...

Agate - oba imiona są bardzo fajne, ale chyba dźwięczniej brzmi Alex jak dla mnie

Komi - pewnie, że lepiej, ze zrezygnowaliście z imienia, które nie do końca Ci leżało. Treaz wybraliście imię, króre podoba się i Tobie i męzowi i o to chodzi :-)

reklama
Unas dalej nie ustalone, czy Gabrysia czy Michalina mi sie ostatnio tez spodobało Marcelina
Bara jak dla mnie to Gabrysia...a na drugim miejscu Michalina:tak:

A wedlug was jak lepiej Alex, czy Eryk? Alex jako normalnie imie Alex, a nie skrot od Aleksandra. U nas i tak beda te dwa tylko zastanawiamy sie, ktore pierwsze, ktore drugie.
Agate ja bym na pierwsze dała Alex chociaż Eryk to też ładne imię:tak:

My się zastanawiamy nad drugim imieniem...i już nie wiem czy Zuzanna, Adrianna czy Marianna:confused::confused:

bara-mi tez bardzo sie podoba imie garbrysia zawsze chcialam aby tak miala na imie moja coreczka:-)
agate-ja bym dala na pierwsze wlasnie alex,bardzo ladne imie
julita-maja zuzanna bardzo ladnie,Zusia mi tez bardzo sie podoba:-)

A u mnie miał być chłopiec i jestem kompletnie rozbita co do dziewczęcego imienia :-( Nie mam, żadnej koncepcji. Każdemu podoba się co innego. Nie chce, żeby imię było zbyt oklepane typu Maja, Zuzia itp. (imiona piękne ale za bardzo popularne jak dla mnie), ani staroswieckie Marysia, Zosia :-( Mam z tego powodu doła strasznego. Chciałabym już ja jakoś nazywać, żeby jakoś zwracać się do brzuszka. Może macie jakieś propozycje??

A u mnie miał być chłopiec i jestem kompletnie rozbita co do dziewczęcego imienia :-( Nie mam, żadnej koncepcji. Każdemu podoba się co innego. Nie chce, żeby imię było zbyt oklepane typu Maja, Zuzia itp. (imiona piękne ale za bardzo popularne jak dla mnie), ani staroswieckie Marysia, Zosia :-( Mam z tego powodu doła strasznego. Chciałabym już ja jakoś nazywać, żeby jakoś zwracać się do brzuszka. Może macie jakieś propozycje??

Czasem imię przychodzi nam dopiero do głowy jak zobaczymy maleństwo, że takie i takie imię właśnie do niego pasuje:-) Choc rozumiem że każda z nas chce mieć już wczesniej coś wybrane.
Ja miałam właśnie problem z imieniem dla chlopca, natomiast jakbym miała dziewczynkę to byłaby Karolina, Lena lub Blanka:-)

U mnie miał być Dawid lub Eryk. Lena mi się podoba ale znam już 4 małe Lenki i nie chce żeby moja córcia była kolejną. A jak teraz z Amelkami jest?? Ja żadnej nie znam. Ale nie dawno też było bum na to imię. Myślę ewentualnie jeszcze o imionach: Martyna, Emilia, Iga, Sandra, Adrianna, Klara, ale mój jak przeczytał te imiona to mu się żadne nie podoba. On wybrał Kasia, a ja mówię absolutnie nie!!

U mnie miał być Dawid lub Eryk. Lena mi się podoba ale znam już 4 małe Lenki i nie chce żeby moja córcia była kolejną. A jak teraz z Amelkami jest?? Ja żadnej nie znam. Ale nie dawno też było bum na to imię. Myślę ewentualnie jeszcze o imionach: Martyna, Emilia, Iga, Sandra, Adrianna, Klara, ale mój jak przeczytał te imiona to mu się żadne nie podoba. On wybrał Kasia, a ja mówię absolutnie nie!!
Amelka jest tak samo popularna jak Lena, czy Julka.
A ja nie zwracam już na to uwagi ile będzie Majek w szkole z moją Majką....ważne że mnie się to imię podoba....
Jak ja chodziłam do szkoły to było dużo imion powtarzających się i nikomu to nie przeszkadzało tym bardziej że zawsze są zdrobnienia bądż ksywki...

reklama
ewelle Mój Wojtuś miał być Amelią....:-) Śliczne imie....i wydaje mi się że więcej jest Maj i Zuzanek niż Ameli...Ale może się mylę.....
agate a co do Alexa i Eryka to ja stawiam na Eryka:-)

Mój mąż wczoraj jakoś tak zapytał- A może by tak Bartek?? Nie wiem jakoś tak Wojtuś mi już spasowało....:-) Nie wiem...co myślicie ??

Do góry