reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla majówkowych dzieci :)

My też cały czas zastanawiamy się nad imieniem do córeczki :tak: Na dzień dzisiejszy mamy 3 typy: Hania, Marysia, albo Zuzia. Z nich najbardziej podoba nam się Zuzia, tym bardziej, że te Zuzanny, które znamy mają fajne charaktery ;-), więc pewnie tak zostanie :tak::-D

reklama
My też cały czas zastanawiamy się nad imieniem do córeczki :tak: Na dzień dzisiejszy mamy 3 typy: Hania, Marysia, albo Zuzia. Z nich najbardziej podoba nam się Zuzia, tym bardziej, że te Zuzanny, które znamy mają fajne charaktery ;-), więc pewnie tak zostanie :tak::-D

HANIA - dla mnie super

A ja powiem Wam tak. Co region, miasto czy nawet dzielnica to inne imiona są popularne. U mnie jest od groma Julek, Oliwek, Amelek za to Maje, Zuzie czy Marysie to imiona nie występujące wcale :) Zresztą ja imię wybrałam już dawno, zanim zaszłam w ciążę i szczerze mówiąc nie obchodzi mnie czy jest ono oklepane czy też nie (jak niektóre z Was mówią o imieniu Maja), nam się ono podoba najbardziej i tak będzie miała na imię nasza córeczka :)

Cześc majówki, widzę że temat imion powrócił ze zdwojoną siłą :-D

Bara - mi też marcelina kojarzy się z preclami , więc chyba coś w tym jest :tak:, ale gabrysia jest ładne

Julienx ja jednak z tych dwóch stawiałabym na Alę.

komi ja również stwierdzam że Damian fajniejszy od Marcina - Marcin wydaje mi się takim twardym w brzmieniu imieniem.

Właściwie to każdemu może się kojarzyć każde imię w inny sposób i uważam że nie powinno się wogóle sugerować takimi skojarzeniami innych osób bo to są baardzo subiektywne odczucia i własciwie nic nie powinny znaczyć dla matki wybierającej imię dla swojego dzieciaczka.:tak:, bo najważniejsze jest to z czym/kim jej się kojarzy dane imię.

A dla poszukujących imienia dla dziewczynki to oczywiście mój faworyt to Kalina, ale niestety chyba jeszcze będę musiała poczekać z tym imieniem ;-)

he he a czemu fajnie?

ja jak mowie damianek to az mi tak milo sie robi,buzia sie smieje,bardzo podoba mi sie te imie i widze juz jak lata latki maly damianek:-)

reklama
Ale po polskiemu napisałam "nie mamy jeszcze imiona" Jak to przeczytałam w cytacie od agi0411, to od razu skojarzyło mi sie z wymionem :-D

Miało być oczywiście imienia :tak:

Hania podoba mi się coraz bardzej, ale wcześniej mi się nie podobało, choć moja mama ma tak na imię.
Maryś u nas ostatnio mało nadawanych, Gabryś też.
Zaintrygowało mnie imię Milena...Milenka...hmmm

Dorotka ładnie, zupelnie jak kiedyś i od razu chce się nucić "ta Dorotka, ta malusia..ta malusia... itd"

Alicja, bardzo ładne imię :tak:;-)

Ja nadal głupia jestem i pewnie jak urodzę, to dopiero imię wybiorę ;)

Do góry