hehe, te przekręty w wymowie obcokrajowców są czasami nie do poznania mam koleżankę która mieszka w Niemczech i ma na nazwisko Sierzputowska. Wszyscy mówią o niej ZIRCPUTOWSKI (bo nie ma u nich odmiany żeńskiej). A co do imion, to mam nadzieję, że jak moja Jagoda wyjedzie kiedyś do kraju anglojęzycznego, to niezostanie BERRY ;P
reklama
estragon
mamusia synusia:P
heh dobre z tymi imionami,
a mnie moja przyjaciółka mieszkająca od paru lat w Anglii opowiadała historyjkę odnośnie imienia Karol Jak wyjechała jej angielski kulał, ale oczywiście nie chcąc tego pokazac próbowała się chwalic jak to ona świetnie zna język, kulturę brytyjską i opowiadała jakimś Anglikom, że zna Williama, Harrego i księcia Karola, a oni nie mogli sczaic kto to ten Karol, dopiero później jej wytłumaczyli, że to prince Charles... od tej pory przestała się przechwalac jak nie jest czegoś pewna na 100%))
także mój Karolek byłby Charlie
a mnie moja przyjaciółka mieszkająca od paru lat w Anglii opowiadała historyjkę odnośnie imienia Karol Jak wyjechała jej angielski kulał, ale oczywiście nie chcąc tego pokazac próbowała się chwalic jak to ona świetnie zna język, kulturę brytyjską i opowiadała jakimś Anglikom, że zna Williama, Harrego i księcia Karola, a oni nie mogli sczaic kto to ten Karol, dopiero później jej wytłumaczyli, że to prince Charles... od tej pory przestała się przechwalac jak nie jest czegoś pewna na 100%))
także mój Karolek byłby Charlie
Moja majowa córeczka ma na imię Dorotka :-)
moja tez miała byc Dorotka ale jest Lilianka :-)