reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla majówkowych dzieci :)

u mnie pojawil sie znowu problem imienia,maz starsznie upiera sie przy imieniu marcin,mowi ze bez wzgledu na wsystko bedzie nazywal synka Marcinkiem i juz nie wiem czy mam sprzeczac sie z nim na ten temat,juz sama zaczynam mowic marcinek:-(

reklama
komi, mój się tak uparł na Dominik, ale ja się nie mogę przyzwyczaić, juz się 4 miechy przyzwyczajam i dalej mi sie nie podoba:-( Nie wiem jak go przekonać

he he no niezle,ja tam kiedys mowilam dla meza jak jeszcze nie znalismy plci ze on wybierze imie dla chlopca a ja dla dziewczynki,noi kurde on wybral Marcin, w sumie fajne imie,ale niech bedzie juz mu ten Marcin,mowil ze nawet jak nazwe np Kamil tak jak mialo byc to i tak bedzie mowil Marcinek:-)

Niby u nas tez tak było że ja wybieram dziewczynce a on chlopcu, ale pod warunkiem że drugiej stronie też się imię bedzie podobać. No i ja wybrałam Sylwia, podobało mu się. Ale mi się Dominik jakoś nie podoba, w dodatku zamiast się przyzwyczaić z czasem, to coraz bardziej mi się nie podoba :no: No i ta buzia wcale na Dominika nie wygląda, jak dla mnie Wojtuś albo Staś

Załączniki

• syn.jpg
    syn.jpg
    20,5 KB · Wyświetleń: 49
he he nikita a mi podoba sie imie Dominik o wiele bardziej niz Wojtek lub Staś,a ty co sadzisz o Marcinku?

imię fajne, podoba mi się. Tylko w moim mieście było bardzo popularnew latach 80tych i co piąty znajomy ma tak na imię i ze zbyt dużą ilością osób mi sie kojarzy.
A Dominik to imię najlepszego kumpla mojego małża, fajny chłopak, bardzo go lubię, ale do maleństwa bym chciała mówić jakoś zdrobniale, a Dominiś mi się wcale nie podoba, wolałabym coś krótszego. Masz jakieś pomysły?

A ja Wolę Stasia lub Wojtka- i nie wiem jakie wybrałabym spośród tych dwóch.... Natomiast mojemu małżowi średnio się podobały......

Wojtka juz mam (mąż) cholernie porządny chłop:-) a Staś to imię dla naszego bejbika:-)

Ale Dominik tez może być. Miniś, Domik, Mini, Mimik etc :-)

Komi, Marcin mi sie podoba, bo tak ma na imie jeden z moich braci. Fakt, ze imie bardzo popularne bylo w latach 80-tych, czyli, jak sie moj brat urodzil. Ale teraz to jest chyba nawet oryginalne.

Dominik podoba mi sie bardziej od tych dwoch pozostalych z twojego wyboru, ladne imie. Bo ja nie lubie tych "starych" imion, ktore byly modne w czasach naszych dziadkow, chociaz, wiem, ze teraz w Polsce sa one znow bardzo modne. Ale moda jak kazda inna szybko przemija, a imie zostaje na cale zycie. I takie imie za pare lat nie bedzie modne, natomiast bedzie sugerowalo lata w jakich sie ta osoba urodzila. Jak to jest z tymi popularnymi w danych rocznikach imionami. Ja nie sugeruje sie aktualna moda. Nie chce, zeby moje dziecko bylo kolejnym Enzo, Toma, Noa, Lukas, Ethan, Evan, Kylian, Mathys, Lukas, Rayan, Noé, Esteban, Lenny, Logan, Eliott, Diego, Matis, Oscar itp. w klasie.

reklama
A ja właśnie patrzę na to z zupełnie innego punktu widzenia- te "oryginalne" imiona, typu Vanessa czy Angelika są popularne tylko chwilę, a Jan czy Anna np. są ponadczasowe, międzynarodowe i zawsze się do nich wraca.

Do góry