reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla lipcowych maluszków

Mamy pierwszy mocny typ imienia dla mojego chłopaka: EMIL
Emilek- słodko brzmi. Będzie pasowało do imienia mamusi- Kamila ma Emila :-):-D Tatuś wymyślił... Emil Kobza... ładnie się pisze.

reklama
Wytrwałości dziewczyny - to będą imiona NASZYCH dzieci a nie imiona innych!
U nas jak informowaliśmy jakie imiona rozpatrujemy pojawiały się opinie: "a to ja znam jedną Lenę i ona jest taka a taka", "a Nela - jak Nelly Rokita", a ja kiedyś miałam sąsiadkę Ninę i ona była dziwna..." Masakra :eek:

u nas teraz na tapecie sa dwa imiona Lenka lub Natalia
póki co moja teściowa jeszcze się nie pyta , ale pewnie tez coś wymyśli
ann nie daj się to jest wasza decyzji i to rodzice dają imię a nie babcie
zresztą jakby chciała księżniczkę to chyba szybciej Wiktoria niż Julia:-p

Znaczenie imienia EMIL też mi pasuje ;-)Jak odziedziczy charakterek po mamie to będzie 100% pasowało :tak::-)Pochodzi z łaciny i znaczy tyle co: "ten który rywalizuje". Tylko proszę w tym charakterku o domieszkę taty- męskiej łagodności z ciepłym przytulasem.

huuura wspomnę Ci tylko że mój brat jest bardzo pro rodzinny - stara się jak może by dogadać się ze wszystkimi, a żona i córeczka są pępkiem jego świata. Zawsze był i jest dla mnie wzorem naśladowania - mój starszy braciszek :) bo to Emil jest i już! :-D

Znaczenie imienia EMIL też mi pasuje ;-)Jak odziedziczy charakterek po mamie to będzie 100% pasowało :tak::-)Pochodzi z łaciny i znaczy tyle co: "ten który rywalizuje". Tylko proszę w tym charakterku o domieszkę taty- męskiej łagodności z ciepłym przytulasem.
będzie tak zobaczysz
mój synek straszny jest pieszczoch w ogóle do mamusi:) a jest Kamil znaczenie podobne

Huuura Emil wspaniałe imię....w pierwszej ciazy ,jakby byl chlopiec to byłby Emil albo Kacper, ale pierwszy pomysł to był Emilek....malo spotykane mimo wszystko, mi sie kojarzy z rozrabiaka....:)

U nas MARIKA sie uparla na Mile....i koniec kropka....nie moge jej przekabacic....;/

reklama
My mamy Emila w rodzinie i jest super chłopak - bardzo lubi dzeici, co wśród uczniów technikum nie jest normą :-) Taki ciepły i miły chłopak.
Mnie się wydaje, ze przy wyborze imienia trzeba się kierować swoja opinią i intuicją, ale z drugiej strony warto czasem odwołać się do obiektywnej oceny, żeby dziecka nie wkopać w imię, które może być dla niego potem przekleństwem życiowym. Mam na myśli oczywiście bardzo ekscentryczne imiona jak Żyraf, a nie oczywiście Karolinkę :-) Ja szukałam opinii, czy czasem Lidia nie jest z jakiegoś powodu imieniem ośmieszającym. Nie interesuję się tym, ze komuś sie kojarzy z głupią sąsiadką czy nauczycielką - zołzą, bo to subiektywny odbiór imienia. Nie chciałabym jednak wpakować córki w kłopotliwy problem na całe życie.

Do góry