reklama
mamatatadziecko
Fanka BB :)
U nas jest problem taki, że my sami nie wiemy co chcemy
Dla dziewczynki mamy, ale dla chłopca ... niestety jest problem
Dla dziewczynki mamy, ale dla chłopca ... niestety jest problem
U nas po świątecznych wizytach u rodziców... rozpoczęły się dyskusje w stylu "a to imię ładne", "a to brzydkie". Wkurza mnie to bo to nasze dziecko i aby zakończyć dyskusje powiedziałam, że teściowie / rodzice już dokonali swoich wyborów - teraz czas na nasze. I nawet jak się im nie będę podobać - trudno, będą musieli zaakceptować. Ile osób tyle opinii i gustów.
och ... facecia mnie coś mąż zaczął wkurzać bo coraz częściej o Witusiu mówi, kupię jakieś babskie ciuszki - o ale będą jaja jak się Wituś urodzi, do brzucha gada Wituś to ty czy Jagoda
ann116
imiona...ech,,,,moja teściowa uparła się że Karolinka jej się nie podoba,,ona chce żeby była Julka, mówię jej że imię łądne, ale ma je co 3 dziewczynka, a ona że ustaliła z ciotkami, że dziewczynka, księżniczka musi być Julka....wrrrrrrr....u mnie w domu już wszyscy mówią o "Karolince",,,Tatuś dziecka nie bardzo przekonany, ale chyba bardziej droczy się ze mną,,,i tak pomysłu na inne imie póki co nie ma...
Misia1974
Ann - no chyba przesada z tym ustalaniem imienia za Twoimi plecami. Podoba mi się podejście Colety - babcie juz miały swój czas dla ustalania imion.
Na szczęście naszym rodzicom imię Lidia się podoba. Maja sentyment do "Czterech pancernych".
Na szczęście naszym rodzicom imię Lidia się podoba. Maja sentyment do "Czterech pancernych".
ann116
Misia, ja teściowej na pewno w tej kwestii słuchać nie będe, ale wkurza mnie, że zamiast zaakceptować imie, to jakieś cyrki odstawiają....pfffff, rozumiem że może sie nie podobać imię typu Kunegunda czy Zia,,,ale klasyczne "normalne" imiona chyba nie budzą kontrowersji,,,
reklama
Karolinki to fajne dziewczynki.....dla naszej wymyśliła to imę Klaudia jak miała 5 lat i tak zostało- jestem mega zadowolona, bo ładnie i Karolcia i Karolinka, Karoluś......i dzieci w szkole czasami wołają : Kara, Karol,....ale to normalka.....no i gęba zawsze uśmiechnięta od ucha do ucha.....imiona...ech,,,,moja teściowa uparła się że Karolinka jej się nie podoba,,ona chce żeby była Julka, mówię jej że imię łądne, ale ma je co 3 dziewczynka, a ona że ustaliła z ciotkami, że dziewczynka, księżniczka musi być Julka....wrrrrrrr....u mnie w domu już wszyscy mówią o "Karolince",,,Tatuś dziecka nie bardzo przekonany, ale chyba bardziej droczy się ze mną,,,i tak pomysłu na inne imie póki co nie ma...