reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla lipcowych maluszków

reklama
U nas po świątecznych wizytach u rodziców... rozpoczęły się dyskusje w stylu "a to imię ładne", "a to brzydkie". Wkurza mnie to bo to nasze dziecko i aby zakończyć dyskusje powiedziałam, że teściowie / rodzice już dokonali swoich wyborów - teraz czas na nasze. I nawet jak się im nie będę podobać - trudno, będą musieli zaakceptować. Ile osób tyle opinii i gustów.

a mnie coś mąż zaczął wkurzać bo coraz częściej o Witusiu mówi, kupię jakieś babskie ciuszki - o ale będą jaja jak się Wituś urodzi, do brzucha gada Wituś to ty czy Jagoda :szok:

imiona...ech,,,,moja teściowa uparła się że Karolinka jej się nie podoba,,ona chce żeby była Julka, mówię jej że imię łądne, ale ma je co 3 dziewczynka, a ona że ustaliła z ciotkami, że dziewczynka, księżniczka musi być Julka....wrrrrrrr....u mnie w domu już wszyscy mówią o "Karolince",,,Tatuś dziecka nie bardzo przekonany, ale chyba bardziej droczy się ze mną,,,i tak pomysłu na inne imie póki co nie ma...

Ann - no chyba przesada z tym ustalaniem imienia za Twoimi plecami. Podoba mi się podejście Colety - babcie juz miały swój czas dla ustalania imion.
Na szczęście naszym rodzicom imię Lidia się podoba. Maja sentyment do "Czterech pancernych".

Misia, ja teściowej na pewno w tej kwestii słuchać nie będe, ale wkurza mnie, że zamiast zaakceptować imie, to jakieś cyrki odstawiają....pfffff, rozumiem że może sie nie podobać imię typu Kunegunda czy Zia,,,ale klasyczne "normalne" imiona chyba nie budzą kontrowersji,,,

reklama
imiona...ech,,,,moja teściowa uparła się że Karolinka jej się nie podoba,,ona chce żeby była Julka, mówię jej że imię łądne, ale ma je co 3 dziewczynka, a ona że ustaliła z ciotkami, że dziewczynka, księżniczka musi być Julka....wrrrrrrr....u mnie w domu już wszyscy mówią o "Karolince",,,Tatuś dziecka nie bardzo przekonany, ale chyba bardziej droczy się ze mną,,,i tak pomysłu na inne imie póki co nie ma...
Karolinki to fajne dziewczynki.....dla naszej wymyśliła to imę Klaudia jak miała 5 lat i tak zostało- jestem mega zadowolona, bo ładnie i Karolcia i Karolinka, Karoluś......i dzieci w szkole czasami wołają : Kara, Karol,....ale to normalka.....no i gęba zawsze uśmiechnięta od ucha do ucha.....:laugh2:

Do góry