reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla lipcowych maluszków

reklama
Mój chciał dla dziewczynki, uwaga!!!!! AURORA!! Powiedziałam mu, że chyba go pogięło i za dużo bajek się naczytał :-D

Mój mąż chciał dla dziewczynki RÓŻA i powiedziałam Mu to samo co Ty swojemu :-D. Na szczęście spodobała Mu się moja propozycja i skończyło się na Amelce, a dla chłopca Gabriel (no chyba, że coś jeszcze mi wpadnie w ucho).

Dzis Shakira urodzila Milana ladne imie i slowianskie :)

Milan - tak mówili na mnie i moich braci znajomi, skrót od nazwiska :).

Ostatnia edycja:
macie super imionka wybrane dla waszych pociech
ja jeszcze nie wiem kto u mnie mieszka więc na razie nie wymyślam za dużo

:-Dusmiałam się że w jednym rejonie Polski to Kajtki to pieski:):) u mnie się mówi burki
na pewno jakiego imienia nie damy to Kuba i Basia bo eMek miał konie o takich imionach:laugh2:

a szkoda bo Jakub podoba mi się no ale jak już skrót kojarzy im się z koniem to przepadło:-)

lopop - moja mama pracuje na oddziale dziecięcym i mówi, że Kubusiów to teraz pełno. A koń mojego dziadka też nazywał się Kuba :-)

Hej,
U nas miał być Bartuś, ale będzie Asia :-) Mamy już Annę, teraz będzie Joanna :-D
chyba, że coś innego nas zauroczy...

U nas po nastawieniu na chłopca, gdy w tym tygodniu chłopiec okazał być się dziewczynką trwają debaty nad imieniem. Moja short-lista wcale nie jest taka short i póki co mamy: Lenę, Zosię, Hanię, Ewę, Kingę. Co z tego wybierzemy? Zobaczymy... :-)

Aga. ja jestem starszą siostrą, mama wybrała mi imię Anna. Ojciec miał wybrać dla drugiej córki. Wertował kalendarz i nic... w końcu po jakiejś imprezie zakrapianej wydukał: jest Anna, to niech będzie i Joanna - łatwiej zapamiętać :-D

U nas po nastawieniu na chłopca, gdy w tym tygodniu chłopiec okazał być się dziewczynką trwają debaty nad imieniem. Moja short-lista wcale nie jest taka short i póki co mamy: Lenę, Zosię, Hanię, Ewę, Kingę. Co z tego wybierzemy? Zobaczymy... :-)
też mi się podoba Lenka i Zosia no Mała Hania Ewa i Kinga już biegają i broją w rodzinie męża
Aga. ja jestem starszą siostrą, mama wybrała mi imię Anna. Ojciec miał wybrać dla drugiej córki. Wertował kalendarz i nic... w końcu po jakiejś imprezie zakrapianej wydukał: jest Anna, to niech będzie i Joanna - łatwiej zapamiętać :-D
ale się tato wysilił:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Wczoraj przeglądałam wyborczą ze zdjęciami noworodków i istny wysyp Julii i Szymonów.
Cieszę się, że imiona, które na razie nam się podobają nie są tak bardzo popularne bo nie chciałabym aby 50% dziewczynek odwracało się jak w przedszkolu/na podwórku zawołam swoją córkę.

Do góry