reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla kwietniowych maluszków

reklama
daruma Witaj, bardzo ładne imię - moja przyjaciółka tak się nazywa :-) Zapraszamy do nas na główny!!
m.soul U nas też króluje 1szy wybór :tak:

U nas znowu się zaczęło... Wczoraj ulubiony mąż powiedział swoim rodzicom, że myślimy o Adriannie i oczywiście się dowiedział, że "nie podoba się" i "za poważne" imię (zabijcie mnie, ale nie wiem co to znaczy). Bo teściowa "sobie wymyśliła"( no comment) Wiktorię albo Weronikę...
Ech, niech sobie wymyśla co chce, tylko że Młodocianą przekabaciła i dziecko mi wieczorem mów, że musimy wymyślić nowe imię dla siostrzyczki, bo bacia powiedziała, że Ada nie może być... No ręce opadają :no:.

Katarina, proponuję teściowej przekazać, że to Wasze dziecko i, że nazwiecie jak Wam się podoba. A Młoda prędzej, czy później się przyzwyczai, do tego możesz działać tymi samymi metodami, czyli mówić młodej jak fajnie, że siostra będzie Adą, Adziulką i takie tam.
U nas kwestia imienia, czy wózka też była poruszana, ale ja wtedy stanowczo, choć nie do końca zgodnie z prawdą, mówiłam, że wózek kupie czarny, bo taki mi sie podoba, a to ja będę woziła dziecko. Obyło się bez większych fochów :-) W rzeczywistości chce inny kolor, ale co tam, kto mi zabroni złosliwości :-D

Bishopka, Dot - Bez przesady, wiadomo, że teściowa nie ma najmniejszego wpływu na naszą decyzję. He he, ona nawet zdaje sobie z tego sprawę i dlatego do mnie to nawet by się nie odważyła takiego komentu... tylko mnie wkurza, że wie, że my mamy jej zdanie w "poważaniu", więc próbuje przekabacić Tosię...
Ech ja chyba mam po prostu uczulenie na teściów....;-)

reklama
katarinna jeśli się zdecydujecie zmienić, to następnegoimnienia im nie zdradzajcie

my tak zrobilismy z teściami, bo w poprzedniej ciąży komentowali... tesciówka nam powiedziała, że macie czas, może jeszcze zmienicie zdanie, na co ja jej, że mają czas, żeby jeszcze sie przyzwyczaić:-D

teraz nawet nie pyta o imię, ale wpienia mnie czym innym. W mało subtelny sposób daje do zrozumienia, że czeka na wnuka (a sama ma 3 synów i ponoć piała z zachytu na wieść o Gosi).:baffled:

Do góry