reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla kwietniowych maluszków

reklama
a u nas mega problem z imieninem dla drugiej córki, tzn gdybym wybierała ja i tylko ja tego problemu bym nie miała, ale że jeszcze R i Amelcia to już się robi mega problem...R w sumie mogłabym olać, bo była umowa, że jak chłopak On wybiara jak dziewczynka ja, ale chyba nie potrafię nie dać mu szansy wyboru ;-):-D tymbardziej, że przy Amelci byliśmy zgodni zanim nawet zaszałam w ciąże :-D

alex2-oj kochana juz przeszlo:) jakbym teraz sie dowiedziala ze to pomylka to znowu dółllll:-D

Moja koleżanka w pracy ma dwóch chłopców ( a trzeci mąż, nie udał się jako facet więc mówi że to jeszcze chłopczyk) i jest mega zadowolona :-) a u Ciebie nie będzie dużej różnicy więc będą jak rówieśnicy, kumple, przyjaciele i jaką ochronę będziesz miała tylko pozazdrocić!!!!:tak:

my ostatnio ujawnilismy sie przy rodzinie z naszym typem imieniowym i rozgorzala dyskusja :-D
moj tata od razu powiedzial, ze jemu sie Tymon nie podoba :-D a moj tesciu wydumal w pracy swoj ranking imion i mi podeslal mailem :szok:
a to jego typy :-D
1 - Wiktor ***** ( Witek, Wicio)
2 - Tobiasz ***** (Tobi)
3 - Miłosz **** ?
4 - Gustaw **** ( Gucio)
5 - Sławomir *** (Sławek)
6 - Marcin ***
7 - Bogumił lub Bogusław ***
8 - Gabriel ( Gabryś)

mysle, ze takiego Bogumila czy Boguslawa dziecko mogloby mi zwyczajnie nie wybaczyc :-D

zostaje Tymon :-) nam sie podoba i nic ciekawszego nie znalezlismy, a juz przestudiowalam cale listy tych imion :-p
kolejne dyskusje bede zwyczajnie ucinac :-)

U nas gdyby okazało się, że jednak będzie chłopak, to nie mamy kompletnie pomysłu :no:
Mi się podobają Tymon, Tymoteusz, dwa podobne a jednak inne, Miłosz, Jerzy, Stanisław (Staś). Ale podejrzewam że mężasty miałby obiekcje co do każdego z moich proponowanych.

White, te podesłane przez teścia nie są złe, ale to Wam powinno się podobać imię najbardziej, a Tymek jak najbardziej jest ładnym imieniem :tak:

U nas gdyby okazało się, że jednak będzie chłopak, to nie mamy kompletnie pomysłu :no:
Mi się podobają Tymon, Tymoteusz, dwa podobne a jednak inne, Miłosz, Jerzy, Stanisław (Staś). Ale podejrzewam że mężasty miałby obiekcje co do każdego z moich proponowanych.

White, te podesłane przez teścia nie są złe, ale to Wam powinno się podobać imię najbardziej, a Tymek jak najbardziej jest ładnym imieniem :tak:

no i wlasnie wychodze z zalozenia, ze to nam ma sie podobac ;) z reszta tradycji staloby sie zadosc, bo moja babcia (mama mojego taty) tez byla wielka przeciwniczka mojego imienia... olali jej opinie i uwazam, ze bardzo dobrze, bo lubie swoje imie :-) z reszta teraz baaardzo popularne :zawstydzona/y:

u nas chyba na drugie bedzie Stanisław... zeby sie jedyny pradziadek cieszyl :-p
ja to generalnie twierdze, ze drugie imie jest rzecza dosc zbedna, no ale maz stwierdzil, ze fajnie by bylo tak uhonorowac pradziadka zwlaszcza ze jest super czlowiekiem... i chyba to drugie jednak bedzie Staś wlasnie :-)

reklama
Miłoszek tez mi sie podoba :)))
a Tymon też to śliczne imie :))

a moje dzieci drugiego imienia miec nie bedą :p ogólnie uważam ze jest niepotrzebne ;]
ja mam i mi przeszkadza..bez sensu to imie skoro nikt do mnie nie woła dwoma imionami ;|

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry