reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla grudniowych maluszków.

agapa : fryderyk to piekne imie, uwielbiam!!! ale faktycznie po poslku problem ze zdrobnieniem. moj maz ma tak na imie, ale we francji ani to stardowane imie, ani problem ze zdrobnieniem bo mowi sie Fred :) do Frederic. i spotka sie po prostu MASE 25-35 latkow, znam 48 latka i rownie dobrze 70 ;) tutaj imie to to KLASYK :) w polsce mysle ze tez bedzie sie pojawiac coraz czesciej :) jak dla mnie SUPER

za to SANDRA : jestem na nie ;)
tez mi sie zle kojarzy, i (nie urazajac nikogo) nalezy wg mnoie do tej smaej grupy imion co wszlekie amandy, dzesiki, sabriny, itp. Kojarzysz nurt? :)

reklama
a u nas chyba sie zaczyna pojawiac nowa koncepcja na imie dla syna....bo gdyby była córka, to wiadomo byłaby IGA, ale dla syna właśnie nie do końca mieliśmy pomysł, wiec jakos tak ten Filip sie pojawił, ale mozliwe, ze jednak bedzie PATRYK MAREK (Patryk ma na drugie imie nasz Błażej, a Marek to imie mojego taty ) takie zestawienie :)

Po wielkich bojach, wybraliśmy imiona dla Syna i Córki, nie są określone jeszcze jednoznacznie, ale wybór ograniczyliśmy do... szczęśliwej siódemki ;-)

1. Krystian
  2. Adrian
  3. Dariusz
  4. Antoni
  5. Mikołaj
  6. Arkadiusz
  7. Dorian

1. Lidia
  2. Kalina
  3. Wiktoria
  4. Klara
  5. Martyna
  6. Alicja
  7. Adriana
Kolejność przypadkowa ;-) Po piątkowym usg i wiadomości o płci będziemy zastanawiać się, co dalej... ;-)

U nas na poczatku lekarka powiedziala ze dziewczynka to wybraliśmy imię Zuzia a ponieważ na ostatniej wizycie okazało sie ze jej coś wyrosło :-) to będzie Szymon. Wiem ze bardzo popularne imiona ale takie nam sie akurat podobają.

Agness, popularne czy nie? Ważne że ładne :)

Serg, z twojej szczęśliwej listy najbardziej podoba mi się Mikołaj i Alicja :) Ciekawe na co w końcu padnie, a macie w czym wybierać ;)

U Nas , póki co bez zmian.

A u nas nadal myślimy nad imieniem dla chłopca miał być Piotruś ale podoba nam się jeszcze kilka imion więc jeszcze musimy się zastanowić nad:

1. Piotruś
2. Maciuś
3. Mikołaj
4. Igor (Mojemu się nie podoba, ale mi jakoś tak)

Podoba mi się jeszcze parę imion dla chłopca ale wszystkie już są zarezerwowane w rodzinie a nie chce żeby się powtarzały.
Dla dziewczynki pewnie zostanie bez zmian ZOSIA a jeżeli mi się odmieni to tylko na ZUZIA heh =)

mi też się Mikołaj podoba dla chłopca, a dla dziewczynki jakoś konkretnej koncepcji brak
może to jakiś znak ;-):-D

reklama
Mnie też podoba się Igorek ale mój M. jest zdecydowanie na nie:szok: Z nim w ogóle ciężko dojść do porozumienia z imionami....wrr

Do góry