reklama
anineczka
królowa mrówek :P
asko Karolinka ślicznie ,czyli będzie Karolinka Wioletta :-)
U mnie dziewczynka miała byc Michalinka Alicja,no ale to już po ptokach
A jeszcze co do podwójnych imion.
W zasadzie to nie trzeba dawac drugiego,ale moi synowie mają.Antek ma Jerzy po dziadku (tata mojego męża) .Matt ma Marek po tatusiu.
Mój ojciec pewnego czasu był zły,że Matt nie ma po nim imienia,ale jakoś Eugeniusz za cholerę mi się nie podoba
A trzeci syn jeszcze nie wiem czy będzie miał drugie
U mnie dziewczynka miała byc Michalinka Alicja,no ale to już po ptokach
A jeszcze co do podwójnych imion.
W zasadzie to nie trzeba dawac drugiego,ale moi synowie mają.Antek ma Jerzy po dziadku (tata mojego męża) .Matt ma Marek po tatusiu.
Mój ojciec pewnego czasu był zły,że Matt nie ma po nim imienia,ale jakoś Eugeniusz za cholerę mi się nie podoba
A trzeci syn jeszcze nie wiem czy będzie miał drugie
żabcia_tbg
Maciusowa Mama
A u nas jak będzie synek to będzie miał po moim Tacie imię drugie a jak dziewczynka to po mojej Mamie =)
majeczka02
Fanka BB :)
A my juz postanowilismy,ze nasza coreczka bedzie miala na imie Sara
agapa
Fanka BB :)
Po wielkich bojach, wybraliśmy imiona dla Syna i Córki, nie są określone jeszcze jednoznacznie, ale wybór ograniczyliśmy do... szczęśliwej siódemki ;-)
- Krystian
- Adrian
- Dariusz
- Antoni
- Mikołaj
- Arkadiusz
- Dorian
Kolejność przypadkowa ;-) Po piątkowym usg i wiadomości o płci będziemy zastanawiać się, co dalej... ;-)
- Lidia
- Kalina
- Wiktoria
- Klara
- Martyna
- Alicja
- Adriana
Mi z tych imion najbardziej podobają się: Mikołaj, Dorian, Wiktoria i Adriana
U nas chyba raczej będzie porozumienie, bo ja chyba ulegnę troszkę. Dla chłopca będzie chyba Eliasz chociaż wolałabym Mikołaj z tego względu że bardziej spotykane, a nie wiem jak będą potem dzieci w szkole reagować na Eliasza, ale to sto razy lepsze niż fryderyk:-) Ale jeszcze musze z tą dziewczynką coś wskurać, bo jednak na dziewczynkę się nastawiam.
HAHA AGAPA nei wierzysz, że moze być chłopak?? w sumie to ci się nei dziwię 3 pannice już w domku masz
Mi sie podoba Mikołaj
freiya Kamil u nas tez nie ma bo nei chcieliśmy, mała będzie miała tylk ze względu na pamięć po zmarłej szwagierce mojej gdyby nie to pewnie stanełoby na 1 imieniu, u nas z nazwiskiem nie ma problemu, fakt widziałąm ze po całej polsce trochę jest osob ale w sumie.. nawet nie wiem czy to wogole jakaś rodzina czy tylko zbieżność ale Salsik ma rację popularność nazwiska to jest wskazanie do 2 imienia, poźniej będzie łatwiej w razie czego.
Mi sie podoba Mikołaj
freiya Kamil u nas tez nie ma bo nei chcieliśmy, mała będzie miała tylk ze względu na pamięć po zmarłej szwagierce mojej gdyby nie to pewnie stanełoby na 1 imieniu, u nas z nazwiskiem nie ma problemu, fakt widziałąm ze po całej polsce trochę jest osob ale w sumie.. nawet nie wiem czy to wogole jakaś rodzina czy tylko zbieżność ale Salsik ma rację popularność nazwiska to jest wskazanie do 2 imienia, poźniej będzie łatwiej w razie czego.
Ostatnia edycja:
Nastazja
Mama Adama Łobuza I
No mi się też podoba Mikołaj, nawet chwilę rozważałam, bo mam termin na 6 grudnia, ale M. wziął to jedynie za żart.
U nas w sumie z chłopcem poszło szybko i nieprzewidywalnie.. Bardzo chcieliśmy imię na M. bo nasze inicjały są MM. Skupialiśmy się tylko na tych. Mojemu M. bardzo podobało sie Mateusz. A później ja wyskoczyłam z Adamem i już tak zostało.
Asko, widzę że padło na Karolinke U mnie też pewnie dziewczynka tak by się nazywała, super wybór
Freyia, moja mała sąsiadka ma na imię Emilia, śliczna dziewczynka i taka pogodna.
Co do 2 imienia, chyba się jednak zdecyduję, tak fajnie mi brzmi Adam Aleksander..
U nas w sumie z chłopcem poszło szybko i nieprzewidywalnie.. Bardzo chcieliśmy imię na M. bo nasze inicjały są MM. Skupialiśmy się tylko na tych. Mojemu M. bardzo podobało sie Mateusz. A później ja wyskoczyłam z Adamem i już tak zostało.
Asko, widzę że padło na Karolinke U mnie też pewnie dziewczynka tak by się nazywała, super wybór
Freyia, moja mała sąsiadka ma na imię Emilia, śliczna dziewczynka i taka pogodna.
Co do 2 imienia, chyba się jednak zdecyduję, tak fajnie mi brzmi Adam Aleksander..
reklama
Moim zdaniem z drugim imieniem jest tak, że do nieczego nie jest potrzebne, ale dobrze jest je mieć. Pamiętam jak byłam dzieckiem i kiedy rozmawialiśmy o tym, jakie kto ma drugie imię, te dzieci, które go nie miały, nie były zbyt zadowolone
Ale tak na serio, jest to jakaś dodatkowa identyfikacja - nie w sensie formalnym, tylko personalnym. Nasze drugie imiona często wiążą się z jakąś historią, osobami, czasem nawet miejscem. To daje poczucie wyjątkowości i indywidualizmu. Moja córka dostanie drugie imię po babci. Dałabym je na pierwsze, ale moja mama ma na imię Julia, a imię to króluje w statystykach. Nie chcę, żeby moja mała była jedną z pięciu Julek w klasie
Ale tak na serio, jest to jakaś dodatkowa identyfikacja - nie w sensie formalnym, tylko personalnym. Nasze drugie imiona często wiążą się z jakąś historią, osobami, czasem nawet miejscem. To daje poczucie wyjątkowości i indywidualizmu. Moja córka dostanie drugie imię po babci. Dałabym je na pierwsze, ale moja mama ma na imię Julia, a imię to króluje w statystykach. Nie chcę, żeby moja mała była jedną z pięciu Julek w klasie