reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla grudniowych maluszków.

widzę,że po poznaniu płci dziecka nie tylko u mnie pojawił się problem imienia :-D
byłam pewna co do wyboru a teraz żadne mi sie już nie podoba. myślę że z czasem coś mi w końcu przypadnie do gustu, bo na mojego M to liczyć nie mogę.

reklama
Kota, wiedziałam, że tak bedzie, u nas było tak samo :)
No chyba że 21 dowiem się że to jednak dziewczynka wtedy będziemy debatować z moim M. pomiędzy Anastazją a Karoliną. Mimo wszystko trzymajcie kciuki za Adasia.

a my wczoraj sobie podczas spaceru o imionach rozmawialiśmy i na razie podobają nam się: Emilia, Magdalena, Tomasz, Michał, Adam, Jakub... ciąg dalszy na pewno nastąpi :D

stworzyłam sobie listę imion dziewczęcych, które mi się podobają, teraz trzeba będzie tylko z mężem przedyskutować i zapytać brzucha jak chce się nazywać ;-)
Moja lista: Dagmara, Daria, Emilia, Jagna, Karolina, Natalia, Nina, Pola

Trochę nie rozumiem tego trendu "ktoś kogo znam dał tak na imię dziecku więc ja już nie mogę". Ja wybieram dla dziecka takie imię jakie mnie się podoba i nie patrzę na to czy jest tylko jedna osoba o tym imieniu czy 100.

Może i tak gdy jest to miasto;-)Ale ja mieszkam w małej wsi. Przyjaźnimy się i troszkę głupio,żebyśmy miały dzieci o tym samym w dodatku niespotykanym tak czesto imieniu. Jest tyle pieknych imion,ze znajdziemy jakieś ładne które nie bedzie za bardzo odbiegać od pierwszego synka:-) Zawsze dla dziewczynki podobało mi się imie SAFIRA (mój szafirek) Ale to też rzadkie imie i nie wiem jakby na wsi to sie przyjeło...Choć jak usłyszeli,ze dałam dziecku na imie RUBEN tez było wielkie HALO...
Moja mała sasiadka ma na imie BIBJANA i dzieci z jej przedszkola wołają BIBI,ale na wsi ludzie też krecą nosem,ze nie mieli już jak dziecka nazwać rodzice...
Ważne zeby rodzicom podobało sie to imie i aby kiedyś dziecko się go nie wstydziło:-) Mój synek z dumą przedstawia się: Jestem Ruben:-D

hej dziewczyny :) często czytam wasze posty, ale jakoś nigdy nie mam czasu się wdrozyć w temat :) teraz będe miała go tyroszke więcej. Wczoraj byłam na wizycie u będzie synek na 100 %,jak to lekarz stwierdził że prosto pokazał siusiaka :) strasznie się cieszymy razem z mężem :) A imię mam bo miałam dla mdziewczynki i chłopaka ale że bężie chłopczyk to DOMINIK :)

kota-behemota. Mi też się podobało imię Jakub ale kuzynka dalam swojemu synkowi tak na imię a nie chciałam żeby sie powtarzalo w rodzinie :)

reklama
huuurrrraaaa!!
doszłam z moim M do porozumienia i wybraliśmy imię dla naszego Synka!!
i padło na Aleksy :):) od początku mi się podobało a i mojej mamie i przyszłym teściom też więc już jestem spokojna i do mojego brzucholka mogę się zwracać po imieniu :happy::-)

Do góry