reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Imiona dla grudniowych maluszków.

reklama
Właśnie wiem że osoby o tym imieniu są fajne i pomocne bo znam paru Piotrów =)
U nas jest ciężko z wyborem imienia dla chłopce dlatego że od strony mojego K rodzą się sami chłopcy i mój ma 3 braci i każdy po 2 synów i dookoła chłopaki i imiona które mi się podobały są zajęte np.

Dominik
Krystian
Patryk
Kacper
Bartek
a nie chce żeby imiona się powtarzały bo sama jak jechałam do babci to miałam sioste cioteczką Kaśkę i zawsze były głupie określenia mała Kasia i duża Kasia a mnie to wkurzało =/

żabcia, ja mam w domu męża Bartka i będę miała syna Patryka, wiec imiona które Tobie sie podobają, również u nas są "ważne" i lubiane;-) a na drugie imie Patryk też będzie miał Marek, to również po moim tacie :)

A jakby sie nam kiedys udała córka, to będzie Iga Iwona ( drugie po mojej mamie):tak:Chociaż trzecie dziecko, to chyba odległe czasy w skrajnej przyszłosci ..hehe:-D

Żabcia_tbg, Maciuś to słodkie imię. U dorosłego Maciej również brzmi świetnie. Kiedy nie znałam jeszcze płci maleństwa rozważałam to imię jako jedno z trzech. Przyznam, że bardziej mnie ciągnęło w stronę Igora, ale podobnie jak u asko_ usłyszałam protest - że to niby "ruskie" imię ;)

Sergeevna, właśnie mnie olśniło. Pisałaś kiedyś, że masz doła i nie wiesz, co ze sobą zrobić. Że nawet kartek Ci sie nie chce robić. No i patrząc teraz na Twoją sygnaturkę pomyślałam, że skoro masz taki talent, to możesz sama zrobić książkę pamiątkową dla Maluszka - wiesz, pierwsze zdjęcia usg, data pierwszego kopniaczka, data poznania płci, propozycje imion. Myślę, że byłaby to cudna pamiątka, a Ty robiłabyś ją z przyjemnością, bo przecież wszystko, co wiąże się z Maluszkami sprawia nam dużo radości :)

BTW, wiem, że to nie ten wątek, ale tak mnie naszło... ;)

A co do małego "Ajgora", to w tej sytuacji musiałby mieć na drugie Franek XD

Ja jak chodzilam z Marika w ciazy to nie wiedzialam dlugo kogo nosze i propozycja dla dziewuszki to Amelka a dla chłopca Patryk lub Kuba. A niunia zostala Mariczka:)
Teraz kiedy nosze chlopca to nie bedzie ani Kuba ani Patryk. Chociaz Patryk strasznie mi sie podoba - ale synka tak nie nazwe.

Moglabym Oskar albo Alan ale moj P sie nie chce zgodzic, :(

reklama
Mój M. ma na imię Mirek, kiedyś chciałam żeby syn też tak się nazywał, ale mój wykładowca z psychologii, na studiach wywróżył mi dwóch synów, dlatego stwierdziłam, że głupio byłoby gdyby jeden syn miał imię po tacie a drugi inne. Zastanawiam się czy nie dać Adasiowi na drugie Mirosław. Choć narazie bardziej myślę o Aleksandrze.

Do góry