reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Imiona dla grudniowych maluszków.

reklama
Ale ja się wcale nie łudzę, że wybrałam oryginalne imię :)
Wiem, że jest popularne, ale nie aż tak jak Julia :)
Tutaj najaktualniejsze statystyki Popularne imiona nadawane w Warszawie - imię dla chłopca i dla dziewczynki. Niby tylko z Warszawy, ale pokrywają się mniej więcej ze statystykami krajowymi z 2010 i 2009 roku, więc chyba można traktować je ogólnie. W 2011 Emilka jest na 17 miejscu. Dla mnie to wystarczające ;)

Nasze dzieci na pewno będą miały drugie imiona :tak: Wzięliśmy to jako kontynuację tego, co zapoczątkowali moi rodzice. Zarówno moja siostra jak i ja mamy na drugie imię po mamie, a mój brat po tacie. Dlatego nasze dziecko, niezależnie od płci, drugie imię dostanie po rodzicu (córeczka moje, a synek po moim M.).

u mnie w rodzinie nie ma 2 imion ale u mojego M sa...
wiec ma po tacie Patryk Łukasz,
a teraz moze bedzie dziewczynka to bedzie Nadia Izabella
a jak chlopiec to nie mam jeszcze imienia:(

My jeszcze nie mamy imienia dla synka, wogole nie mozemy sie zmobilizowac zeby cos wymyslec..
A cd drugiego imienia to raczej nie bedziemy dawac. Marika nie ma wiec synek tez nie bedzie miał. Zreszta ani ja ani P nie mamy drugiego imienia.

No to po dzisiejszym usg tatuś miał popis i wymyślał imię dla córci w drodze do domu :) i zanim dojechaliśmy miał 2 typy: Anielka i Kalinka. I teraz dumnie mi oświadczył, że Kalinka :) po cichu sądzę, że dlatego, bo to imie jest zawarte w piosence wojskowej (a mój mąż wojak) :)

Dagne, Kalinka bardzo ładne imię też mi się podoba:") ale mój mąż jakmu podałam kiedyś typy Lena lub Kalina stwierdzil że on nei chce "ruskiego" imienia.. zostawiłam to bez komentarza.. ale bardzo ładne, naprawdę:)

Kalinka ładbe imie:) Takie słodziutkie:)

U nas ja wymyslalam dla dziewczynki wiec P powiedział ze dla chłopca wymysla on ale narazie nic nie wymyslil wiec chyba ja sie musze za to zabrac:)

reklama
A u nas stanęło na tym że mój M powiedział że wszystkie fajne imiona dla chłopców są już zajęte, a mi się podoba Piotruś albo Maciuś więc pewnie będzie jedno z nich chyba że mój K coś jeszcze wymyśli a na drugie Marek =) A dla dziewczynki stale i niezmiennie jak na razie Zosia Bożena. Drugie imiona po moich rodzicach =)

Do góry