reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imię?

pamiętaj że to Ty nosisz dziecko pod sercem,odmawiasz sobie wielu rzeczy i co by nie mówić jest dużo mało przyjemnych stron ciąży (żylaki,zmęczenie,rozstępy itp) więc to Ty masz prawo wyboru imienia inni mogą jedynie sugerować co im się podoba Bezalkoholowe ;-)

Musze to powiedzieć mojemu mężowi, bo my ostatnio nie rozmawiamy na temat imienia, bo zawsze kończyło się to kłótnią.

reklama
image]

http://bazy.hoga.pl/imiona.asp

Link do strony z ogromną ilością imion, niestety brak znaczeń.

Mój synek to Kordian....żeby się tylko z niego na "polskim" w szkole nie śmiali. Jednak wspólnie wybraliśmy imię. Ciężko się zdecydować, bo my Kowalscy...więc same rozumiecie
764yo.gif

A u nas córeczka będzie miała na imię Emilka. Już od pdstawówki chciałam Julię, ale teraz trochę ich za dużo i zrezygnowałam. A imię dla chłopca to było wyzwanie :) Nic nie mogłam wymyślić, poczytałam sobie kalendarz i wybrałam takie: Mateusz, Kamil, Błażej, Kacper i Łukasz. Tak sobie myślę, że jeżeli będzie chłopiec, to jak już go zobaczymy to jedno z nich samo się dopasuje ;)

Dziewczyny ja wiem że przez długi okres czasu miałam wybrane imię Lukaszek ale od jakiegos czasu "chodzi za mna Mateuszek i co wy myslicie .

Mateuszków teraz dużo...

Mi się bardzo podoba Błażej i Jędrzej, ale wszyscy mówią, że jak będzie studiował za granicą, to nikt tego poprawnie nie wymówi ;D ;D

nie wiem, czy w końcu Olgierd nie wygra... bo Tomaszek został jużabsolutnie zepchnięty z listy... chyba...

ja miałam dać właśnei synkowi na imię Mateusz,kurcze ale popularne imię :) a jest dziewczynka :) najpierw myśleliśmy żeby dać na imię Amelia ale zostało na imieniu Lena :)

mi się bardzo podoba BŁAŻEJ, tylko,że moja koleżanka ma Błażejka (łobuziak jakich mało !!! ) i jakoś tak teraz nie pasuje, żebyśmy tak dali na imię naszemu synkowi ;)
a Amelka też super imię, druga moja kolezanka ma Amelkę - bardzo fajna dziewczynka....

no a my ciągle nie możemy dojść do porozumienia czy będzie MICHAŁEK czy JAKUB...no i jest problem ;)

reklama
Do góry