reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imię dla dziecka

Czesc

Ja dopiero co zafasolkowalam (6tc)
Ale wczesniej planowalismy imionka. Stwierdzilismy zgodnie ze indyjskie imiona ze wzgledu na kraj urodzenia i pochodzenia męża

Synek: Parminder (po tatusiu)
Córka: Priya lub Prity

:-)

reklama
Hej,
dla dziewczynki - Amelka, Nina, Judyta
dla chłopaca - Oskar, Oliwer

A dla synka piwerwaego teściowa wybrała imię bo ja niemaiła żadnego pomysłu. Po 4 latach mam juz pare które mi sie podobają. :-)

MNie np oprocz Weroniki wszystkie sie podobaja(Wiktoria )mniej.A Z meskich...wogole zadne..ale jak juz 100 razy pisano rzecz gustu.Powiem Wam,ze imie nie jest wcale takie wazne tylko ten maly czlowieczek´(a niech sie nazywa jak chce)bo tylko jego oczekujemy a te gluoie imiona to tylko dodatek

Witam:-) Skoro mowa o imionach to i jak sie dolacze , choc tez nie jestem do konca zdecydowana.
Dla córeczki -Nadine , Nelli , Eliana , Amelia . A dla synka -Wiktor , Olgierd ,Oliwier...szczerze mowiac to nie mam pojecia jakie dac.Jak dziadkowie dowiedzieli sie o imionach jakie rozwazamy z mezem to stwierdzili , ze juz jedno dziecko skrzywdzilismy dajac mu na imie Filip:-) hehe a czy to takie krzywdzace imie? Chyba naprawde zle by bylo jesli by mial na imie np.Onufary:-) hehe

U nas M wymyślił imię zaraz po Usg na którym poznaliśmy płeć dzidzi. No i teraz czekamy na Anię:-)

Moja córcia ma ma na imię Natalia i nie miałam problemu z wybraniem imienia dla dziewczynki ponieważ zawsze mi sie ono pobobało... Dzisiaj na usg dowiedziałam sie,że w 100% bedzie teraz chlopiec i mam problem bo nic nie przychodzi mi do głowy a chciałabym aby synek miał tak oryginalne imie jak jego tatus "Norman"

Witam:-) Skoro mowa o imionach to i jak sie dolacze , choc tez nie jestem do konca zdecydowana.
Dla córeczki -Nadine , Nelli , Eliana , Amelia . A dla synka -Wiktor , Olgierd ,Oliwier...szczerze mowiac to nie mam pojecia jakie dac.Jak dziadkowie dowiedzieli sie o imionach jakie rozwazamy z mezem to stwierdzili , ze juz jedno dziecko skrzywdzilismy dajac mu na imie Filip:-) hehe a czy to takie krzywdzace imie? Chyba naprawde zle by bylo jesli by mial na imie np.Onufary:-) hehe

ubawiłaś mnie do łez, bo ja jak będę miała drugiego synka , to też mam zamiar go "skrzywdzić" Filipem :-D:sorry2:

reklama
U Nas córcia miała być Oliwią ale imię było zbyt popularne i długo się zastanawialiśmy - wreszcie wynaleźliśmy imię - Elena. Nawet po porodzie takie podałam. Jednak mojemu mężowi szybko sie odwidziało i na swoją cześć nazwał córkę Aleksandra ( tatuś jest Aleksandrem) - no niech mu będzie...

Synek zawsze miał być Olafem ale ostatnio mąż coś mówił ,że gdyby drugie dziecko miało być chłopcem to może jednak nie Olaf? - bo w domu będzie Olek, Ola i Olaf? I ostatnio staneło na Filipie?

Ja choruję na Klarę :) lub Irminę - ale znając mojego męża - nie przejdzie taka opcja :(

Do góry