reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imie dla dziecka

reklama
Jeżeli musi się kończyć na a, to niech będzie Szantia ;-)
Chociaż teraz to mi się z szałwią kojarzy:-)

Może w ostateczności będzie Szantia(też mi sie podoba:-)), ale będziemy "walczyć" o Szanti :-) i nawet pisane po PoLSKiemu;-) podoba się nam. Pod warunkiem, że będzie dziewczynka hehe.
Męża wyśle z czekoladkami do Pani Urzędniczki może przymknie oko jak myślicie?

PS:a szałwia to przecież ziółko-podobno całkiem praktyczne ;-) hihi

Ja od początku chciałam Wiktor, ale zniechęciły mnie reakcje ludzi typu:o Wiktor czyli Wituś, a Wituś już mi się niestety nie podoba, a wiele osób tak właśnie zdrabnia to imię...:-(Czy często spotykacie się z takim zdrobnieniem tego imienia?

No i raczej na 100% będzie Mikołaj:happy:...

Wituś:eek: ,pierwsze słyszę.To jest zdrobnienie od imienia Witold,a nie Wiktor.
Moi znajomi mają Wiktorka 4 latka ma,słodki łobuziak.
I wołają do niego Wiktorek,czasami Wikuś,a jeśli coś zbroi to tak doniośle "Wiktorze dlaczego to.....",
A imię Mikołaj bardzo ładne.

Ja mam dwóch synów.
Maciej- (Maciuś,Maciejek,Maciek)ma 7 lat-imię spodobało sie mojemu mężowi.
Emil-(Emilek,Emiluś ,Miluś) ma 2 latka,od zawsze podobało mi się to imię .
Mężuś przy pierwszym synku zapytał czy podoba mi sie imię Maciuś,spodobało mi się.I został Maciuś.(w podświadomości miałam tego Emila)

Pozdrawiam i życzę trafnych wyborów.

Mnie się podobają Sabina, Tatiana, Otylia
a chłopcu Sławek, Wojtek, Marek, Szymon( ale mam podobnie na nazwisko)

Co o nich myślicie?

Pamiętaj ważne, że Wam sie podobają te imiona i że nie ośmieszają dzidziusia... Z tych dla dziewczynki mnie nie przypadło do gustu żadne niestety...jakieś takie bez wyrazu-nie chcę Cie urazić! :)... ale dla chłopca wybrałabym Szymon-wg mnie najładniejsze! :)

reklama
Do góry