reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imie dla dziecka

Agaa pisze:
Witajcie :D

Też mamy kłopot z wyborem imienia. Całe szczęście mamy duuużo czasu.

Póki co podoba mi się: Emilia, Martyna, Asia, Błażej, Miłosz. Mąż kręci nosem, podoba mu się ewentualnie jak nie będzie nic lepszego Emilia i Miłosz :lol:

Czy te męskie imiona da się jakoś ładnie zdrobnić? :wink:
Moi znajomi maja 6 letniego milosza, czasami mowili do niego Miłoszek, Miłoszku czasami Miłek nie wiem czy to ładnie :?: im sie chyba podobało, ale jak troche podrósł to przestali zdrabniać jego imię, bo on od razu miał takie dość powazne zachowania, np. jako dwulatek przedyskutował ze mną 2 godziny na przyjeciu na jakiś bardzo ważny dla niego temat (nie pamietam już co to bylo) ale trudno do kogos takiego zwracac sie uzywajac skrotow :? Teraz to jest po prostu Miłosz, swoja droga fajny z niego dzieciak i wyjatkowo grzeczny, ale to moze juz zasluga jego charakteru i po czesci wychowania :wink:
pozdrawiam
beata

reklama
cześć,
mój chrześniak też ma na imię Miłosz. Bardzo fajny chłopak, ma już 12 lat. Pamiętam, że kiedy usłyszałam, że tak mu dadzą na imię, to się zdziwiłam, ale potem sie okazało, że jest trochę małych chłopców o tym imieniu. Ale z tym imieniem tez było kilka śmiesznych sytuacji - gdy bratowa zapisywałam małego do przedszkola to pani ciągle prosiła o podanie jego imienia, bo Miłosz traktowała jako nazwisko :) i nie mogła zrozumieć, że tak nie jest.
Pozdrawiam
Giza

Ja nie berdzo chce pytac o plec jak jestem na wizycie. Wszyscy wmawiaja mi syna....wiec bedzie Mateusz a jesli jednak opinia publiczna sie myli- to tu mamy niewielki problemik bo nie mozemy sie zdecydowac na imie dla coreczki: julia, Zuzanna lub Alicja..

moja Kruszynka[br]

Ja chyba nie chcialabym zeby za kazdym razem ludzie zwracali sie do mnie Beata Barbara :?
Co do krotkich imion to moze to byc bardzo ladne :lol:, moj kuzyn i jego zona uzywaja dla dziecka glownie drugiego imienia (pierwsze nadali ze wzgledu na tradycje rodzinna, ze pierworodny syn pierworodnego syna musi miec imie na R), chlopiec ma prawie 3 latka i uzywa obydwu imion, Jak go zapytac jak ma na imie to odpowiada Radosław Maciej :lol: , mimo ze wszyscy w rodzinie i nie tylko wolaja na niego Macius, i tylko rodzice kilka razy mu powiedzieli ze ma na imie Radoslaw Maciej i to wystarczylo :lol:

Dzieci lubią "bawić się" imionami. Moi siostrzeńcy (6 i 4 lata) mówią do mnie "Aniu", ale któregoś razu dowiedzieli się, że to jest zdrobnienie. Zaczęli więc na próbę mówić "Anna". Strasznie ich to bawiło i sprawdzali, czy zareaguję na "Annę". Hehe. Teraz wrócili do starej dobrej "Ani".

Moj maz jest Amerykaninem i uparl sie, zeby dziecko mialo dwa imiona. Tego drugiego oczywiscie nie uzywa sie ciagle, ale-jak wyjasnil-to calkiem dobre wyjscie na wypadek, gdyby dziecko nie polubilo swojego pierwszego imienia. Oczyswiscie pod warunkiem, ze to drugie jest znosne. NIestety, moj synek bedzie nosil drugie imie po swoim amerykanskim dziadku, chyba tego imienia nie pokocha, ale chcielisy zrobic przyjemnosc dziadkowi, ktory przed urodzinami kazdego swojego wnuka pyta: "Czy dziecko Horacy juz sie urodzilo?"
Pozdrawiam.

O rany :shock: fajne imie Kanka,
Jesli bede miala synka to chcialabym mu dac na drugie imie po moim zmarlym tacie Piotr, ale jeszcze tego nie uzgadnialam z Robertem :lol: , czekam az bede wiedziec ze to chlopak, co do dziewczynki to moj maz chcialby zeby na drugie miala Roberta, ale to na razie mi nie przechodzi :( , Ja chyba bym wolala Iga Julia niz Iga Roberta :? Ale do maja mam jeszcze duzo czasu na przemyslenia.

Hej,Emilia ładnie,ale tak ma na imię moja teściowa...Myślałam dla chłopca Robert,albo Mikołaj.Też mam czas do maja.Ale z mężem rozmawiamy na ten temat dopier 2 dni,bo on kilka tygodni,od kiedy go spytałam o imię musiał dojrzeć do takiej waznej decyzji! :p Pozdrawiam.

Hmmmmmmmmmm
No to ja mam dopiero "myślenice". Na początku kwietnia będziemy mieć bliźniaki i narazie wybraliśmy imiona dla 2 cjhłopców - FILIP i KACPER, myślelismy nad Maksymilianem albo Maksymem - zdrobniale - Maksio, ale stwierdziłam, że niestety wiele............psów tak się wabi. Dla dziewczynki piekne imie Sonia - ale tak się wabił pies w komedii poszukiwana poszukiwany hihihihihi. Nie mamy imion dla dziewczynek!!! Myślałam nad Zuzia właśnie ale widzę, że to supermodne imię i jakoś mi się to nie podoba, ze tyle dzieci juz je nosi.
Suma sumarum - jak będą dwie dziewuszki albo jedna i chłopczyk - to nie mamy imion, kompletna pustka!!! Moze macie jakies pomysły???
Pozdrawiam
Ziuta

reklama
Witajcię!!!
co prawda my mamy jeszcze troszkę czasu na wymyślenie imion, ale na 100% będzie to coś na M..bo sami mamy imiona na m (Marcin i Marta) więc dzidziuś nie będzie się wyróżniał :) dziewczynka to moze : Marianna, Marcelinka, Martynka...
a chłopiec : Marcel, Mateusz, Michał...
pozdrowionka

Do góry