reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imie dla dziecka

Ha, a ja sobie wybrałam nika, (który zresztą jest równoznaczny z imieniem, czyli Małgorzatą), wcale nie z awersji do swego imienia, które bardzo lubię i za nic bym się na inne nie zamieniła, ale z przyzwyczajenia - jak się gdzies loguję, to zawsze się okazuje, że Małgorzat, Małgoś, Goś i tak dalej jest już kilka zalogowanych... i muszę bez końca dokładać jakieś cyferki, literki...
Z tego wniosek, być może, że dobrze, jeśli imię nie należy do najbardziej popularnych. W podstawówce, w liceum, na studiach - wszędzie była ze mną conajmniej jedna Małgosia. No i moja teściowa też jest Małgosia. Teraz to imie chyba wychodzi z mody, jakoś nie znam wielu małych Małgoś.

A na tym forum akurat chyba innej Małgosi nie ma, chyba że się skrywa pod nikiem :)

reklama
Beta to nie jest pseudonim moja mama tak na mnie mowi :lol: , prawde mowiac tylko trzem osobom pozwalam tak do siebie mowic: mamie, bratu i sobie :lol:
pozdrawiam
beata

cześć,
ja lubię swoje imię - Iza. Jedna nauczycielka mówiła do mnie Izabelko i to mi się bardzo nie podobało. A pseudonim Giza powstał po dodaniu do imienia inicjału nazwiska i posługuję się nim tylko w internecie.
Tak się zastanawiam nad tym lubieniem lub nie swojego imienia i przypomniała mi się dziewczynka - sąsiadka z dzieciństwa. Miała na imię Tekla i imię to nie budziło żadnych sensacji do czasu pojawienia się bajki o pszczółce Maji - po tym dzieci zaczęły jej dokuczać (jeśli ktoś nie pamięta, to w tej bajce była taka niesympatyczna pajęczyca o tym imieniu).
Pozdrawiam
Giza

To ciekawe ze dzieki Gabi ten temat zamienil sie w obrone wlasnych imion :lol:, z tą Teklą to współczuje dziewczynie, ja szlam do przedszkola jak byl szal na maję (mialam nawet torebeczke z jej wizerunkiem :lol: ), i potrafie sobie wyobrazic jak dzieci mogly reagowac, ale takie sytuacje trudno przewidziec jak sie wybiera imie dla dziecka, niestety przed calym swiatem naszych pociech nie obronimy :( Zgadzam sie z Gabi ze wazne jest zeby dziecko sie nie wstydzilo imienia, choc na jego samoocene duzy wplyw bedzie mialo to jak same bedziemy sie do niego odnosic, a co do gustu naszego dzieciatka to trudno go przewidziec, czytalam ze dlatego warto dac dziecku 2 imiona bo zawsze zostawiamy mu wybor, ja mam ciocie ktora ma na imie Henryka, ale nie znosi swojego imienia wiec sie przemianowala na Hanne, oficjalnie w papierach ma imie Henryka ale rodzinie i znajomym powiedziala zeby nazywali ja Hania, i imieniny obchodzi na Hanny. Tak naprawde to kazdy ma prawo zmienic swoje imie lub nazwisko jesli uwaza ze go osmiesza dlatego mysle ze mamy prawo wybrac takie imiona jakie nam sie podobaja, w koncu to jest odwieczny przywilej rodzicow :lol: :lol: :lol:
pozdrawiam wszystkie zadowolone i nie z wyboru rodzicow
calkiem zadowolona z wyboru imienia przez starsza siostre beata

Jejku,nie chciałam,żebyście tłumaczyły się ze swoich ników i broniły imion.Tak mi po prostu przyszło do głowy.Ale fajnie,że lubicie swoje imiona. Oczywiście,że ładne imię nie gwarantuje zaraz szczęścia w życiu.
My dzisiaj ustaliliśmy,że dziewczynka-Ania.A z chłopcem lepiej nie gadać. Mój mąż ma takie pomysły...,wymyślił np.Tadeusza (nie mówię że brzydko tylko mi nie odpowiada). Pozdrawiam.

Witajcie :D

Też mamy kłopot z wyborem imienia. Całe szczęście mamy duuużo czasu.

Póki co podoba mi się: Emilia, Martyna, Asia, Błażej, Miłosz. Mąż kręci nosem, podoba mu się ewentualnie jak nie będzie nic lepszego Emilia i Miłosz :lol:

Czy te męskie imiona da się jakoś ładnie zdrobnić? :wink:

Cześć dziewczynki!

Ja bardzo czekam na to by dowiedzieć się czy to chłopiec czy dziewczynka, chciałabym móc się zwracać do maleństwa po imieniu :)

Z mężem wybraliśmy: Bartosz i Emilka (ewentualnie Jakub jeśli chodzi o imona męskie) Od samego początku byliśmy zdecydowani na te imiona, jeszcze zanim dzidziuś został poczety :lol:

W sobotę idę na USG i mam nadzieję poznać płeć dziecka, chyba że się wypnie na rodziców tak jak ostatnio!!!!

POZDRAWIAM!!!

reklama
Cześć dziewczynki!

Ja bardzo czekam na to by dowiedzieć się czy to chłopiec czy dziewczynka, chciałabym móc się zwracać do maleństwa po imieniu :)

Z mężem wybraliśmy: Bartosz i Emilka (ewentualnie Jakub jeśli chodzi o imona męskie) Od samego początku byliśmy zdecydowani na te imiona, jeszcze zanim dzidziuś został poczety :lol:

W sobotę idę na USG i mam nadzieję poznać płeć dziecka, chyba że się wypnie na rodziców tak jak ostatnio!!!!

POZDRAWIAM!!!

Do góry