reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imie dla dziecka

Czesc dziewczyny!
Cos mam problem z zalogowaniem sie choc jestem zarejestrowana, wiec pisze jako gosc.
Margot- ja tez mam na imie Malgorzata :lol:
Chodzilam do klasy z kolezanka, ktora miala na imie Nika czyli Nikandra. Na poczatku troche sie podsmiewalismy z jej imienia, ale pozniej bardzo mi sie spodobalo.
Nam sie za kilka tygodni urodzi synek i tez mielismy spory problem, bo mojemu mezowi nie podoba sie prawie zadne imie meskie.
Nie akceptowal zadnej mojej propozycji, wiec sie wkurzylam i powiedzielam, ze on ma wybrac imie. I wybral Beniamin.
I teraz mam do was pytanie za 10 punktow: jak byscie pisaly to imie, Beniamin czy Benjamin?
Wspomne jeszcze ze puki co mieszkamy w Austrii i chcielismy, zeby imie Malego brzmialo tak samo po niemiecku i po polsku. Tylko teraz mamy dylemat z pisownia.

reklama
ja bym pisala Beniamin. Bo w Polsce Benjamin mogloby byc odczytywane jako [bendżamin], no chyba, ze o to wam chodzi.
:D
papapa
marianeczka

Ja tez jestem za Beniaminem przez "i",ale to wasza decyzja.
Moj pomyslowy maz wybral imie Arkadiusz dla chlopca czyli Arek bo on ma na imie Artek i cieszy sie ze beda ich mylic bo na niego czesto mowia Arek zamiast Artek :lol: A dla dziewczynki pozostaniemy przy Kamilce jak juz gdzies tu wczesniej pisalam.

Pozdrawiam!

Witajcie. Ja jeszcze nie wiem czy będzie chłopiec czy dziewczynka. Dla dziewczynki mam 2 faworyty: Aleksandra i Paulina. Chcemy więcej dzieci, więc jeśli urodzą nam się 2 córeczki to wykorzystamy oba imiona ;) Natomiast z chłopcem mamy problem, bo nie do końca wiemy. Dziś wpadłam na imię Mikołaj. Ładnie brzmi, dobrze się kojarzy i pasuje do naszego nazwiska. Bardzo podoba mi się Tymoteusz, ale niestety kończy się na "sz", a nasze nazwisko zaczyna się na "sz" i dziwnie by to brzmiało (że nie wspomnę o trudności wymówienia). Dlatego zrezygnowałam z tego imienia.

Hej,jak ktoś chce oryginalne imię,to moja koleżanka ma na imię Ksenia.I nigdy nie spotkałam nikogo kto też by tak miał.
Ja mam wrażanie,że wszystkie ładne imiona są zajęte przez bliską rodzinę :cry: Pozdrawiam.

Skoro o imionach kolezanek, znam jedna Marzanne (nie Marzenne!!!), biedna, cierpiala strasznie, bo kazdego roku z okazji pierwszego dnia wiosny chlopcy chcieli ja topic :D . Znam rowniez Hortensje (sliczne imie, ale chyba dobre dla kogos ze szczegolnym charakterem), Honorate, Wirginie i Ariadne. W liceum siedzialam w jednej lawce z Alojzym, ktory tak nienawidzil swojego imienia, ze do teraz przedstawia sie jako Alek. A na studiach mialam w grupie Boleslawa, ale nikt sie do niego nie zwracal po imieniu.

Witam

Chciałabym znać opinie przyszłych mam co do imion. Dla dziewczynki chcemy dac imie Nikola a chłopak stwierdził że jak bedzie chłopczyk to bedzie Oliwer, szczerze to do imienia chłopca nie jestem za bardzo przekonana wiec chcialabym poznac Wasze opinie :lol:

Pozdrawiam :D

reklama
ja już od początku miałam imie dla synka-Mateuszek... jednak od czwartku muszę nazywać moje maleństwo Jucia...bo sie okazał że to dziewczynka :lol: jeszcze sie nie przestawiłam na dziewczynke ale już powoli do mnie dochodzi ta mysl. a kupiłam tyle ubranek dla chłopca :(
nawiązując do naszych ników. jestem Dorota. i nawet mi sie podoba :wink:

Do góry