reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imie dla dziecka

U mnie też wielki mętlik z imionami. Od poczatku jakoś idziemy myślą o dziewczynce i od początku ciąży była to Kinga :) Jakiś miesiąc temu stwierdziłam że to nie fajne imie i zaczęły się schody, co mi się podoba mój partner nie akceptuje istna paranoja. Zaczęliśmy też mysleć a co będzie jak będzie chłopak i tu dopiero schody nic nam się nie podoba.
Większość imion które najbardziej mi się podobają mają już osoby w rodzinie, mój partner ma bardzo liczną rodzine i ma 7 rodzeństwa :D Podziwiam jego matkę jak ona radziła sobie z imionami:) I właśnie te najładniejsze dla mnie ma jego rodzeństwo np Kuba, Mateusz, Justyna ,Róża, Daniel, Kamil.

Ostanio zrobiłam liste imion które mi pasują i dałam mojemu Kochanemu żeby wykreślił te które mu nie odpowiadają i wiecie zostały nam : Radek, Sebastian, Kornel, Kinga, Jagoda. I żadne z nich nie przekonuje nas w 100 % niestety. Jak będzie dziewczyna to może jakoś wybrniemy między Kingą a Jagodą ( moje Kochanie stawia bardziej na Jagode) ale jakby był chłopak to szok bo naprawde te wybrane imiona to tak są bo są..

Robiąc liste imion odrzucałam te które już są w rodzinie i te które się jakoś tak źle kojarzą więc lista nie była zbyt długa :)
Dla dziewczynek podobają mi się jeszcze (a odrzucone przez moje Kochanie) Klaudia, Dominika, Patrycja, Natalka, Weronika, Inez a dla chłopaka Damian, Patryk, Olaf, Bartek, Dominik i najpospolitsze Tomek i Piotrek :)

Ale słyszałam właśnie już pare razy że jak się dziecko urodzi to wtedy odrazu wiadomo które imię pasuje do niego :) Mam nadzieje że u mnie też tak będzie, no chyba że jeszcze dojdziemy do porozumienia i pewności jak chcemy dać dziecku na imię , chociaż właśnie podobno po porodzie ludzie często odrazu znajdują inne imię i to własnie pasuje im do dziecka :)

Owocnych wyborów :D Pozrawiam

reklama
witam dziewczyny, u nas prawie to samo.Duuuuuuuuży kłopot!! ja mam nadzieje dopasować imie pod względem numerologii,ale ie jest to takie proste bo trzeba oba imiona + nazwisko dopasować. Jak ładne imie to liczba odp. mu niebardzo do nas przemawia, i odwrotnie. I tak jak wy, mamy problem bo imiona które sie nam podobają zajęte są przez siostry nasze albo kuzynostwo. Uważam że imie człowieka jest b. ważne i towarzyszy mu całe życie, wzmacnia wiele cech jego charakteru i pewnie dlatego, mamy taki kłopot z wybraniem tego jednego odpowiedniego.Powodzenia życzę, zarówno wam jak i nam samym. :)

Cześć dziewczyny!

U nas z wyborem imion też był problem, ale w końcu wybraliśmy kilka.
Dla dziewczynki: Martyna, Wiktoria, Judyta
Dla chłopca: Bartosz
Pozdrawiam.

Gabi pisze:
Hej,kobitki!!! Macie jakieś ciekawe propozycje imion? Może się powymieniamy? Ja dopiero zaczynam 4 miesiąc i konkretnych pomysłów jeszcze nie mam. Czuję,że to chlopak, a dla córeczki to chciałabym Zuzia,ale mąż sie nie zgodzi. Napiszcie,to może będzie taka wzajemna inspiracja.Pozdrawiam.

czesc Gabi
nasza Gusia urodziła sie w lipcu ma juz 4 miesiace i pieknieje z każdym dniem. polecam imie Jagoda. Pa :wink:

Mnie bardzo podoba sie dla dziewczynki imię Julka-ale niestety jest ostatnio zbyt popularne. Dla dziewczynki więc wybraliśmy Iga dla chłopca Błażej. C :D o wy na to???

kingunia pisze:
Mnie bardzo podoba sie dla dziewczynki imię Julka-ale niestety jest ostatnio zbyt popularne. Dla dziewczynki więc wybraliśmy Iga dla chłopca Błażej. C :D o wy na to???
wsrod dzieci znajomych jest juz Błażej (zupelnie o nich zapomnialam), Błażej i Szymon, a Iga nam sie podoba tzn mi i mezowi :lol:
pozdrawiam
beata

czesc
wiecie co, mnie to najbardziej denerwuje "dobre rady" wszystkich wokół.. . my bedziemy miec tytusa albo naalę. no i oczywiscie jak ktos sie o tym dowiaduje, to od razu zaczynaja sie spekulacje, jakie te dzieci beda nieszczesliwe z powodu wlasnych imion. to jakas totalna bzdura!!! ja mam na imie marianna i zawsze odkad pamietam cieszylam sie, ze nie nazywam sie kasia albo agnieszka, bo tak mialo na imie 50% moich rowiesniczek. )pozdrawiam wszystkie kasie i agnieszki ) :D
zreszta jesli chodzi o mnie, to oprocz nietypowego a swojej grupie wiekowej imienia mam jeszcze dosc "dziwaczne" w naszych polskich realiach nazwisko: traherne (czyt. trehern). i w niczym mi to nigdy nie przeszkodzilo. jasne, ze polowa urzednikow pisala to niepoprawnie, musialam literowac, etc. ale co z tego??? za to zawsze wzbudzalam zainteresowanie!!! i bylam zapamietywana, co zreszta wielokrotnie rozne rzezcy mi ulatwilo.
a poza tym imiona tez maja swoja historie i sens. warto o tym pamietac. ilu rafalow ma np. swiadomosc, ze ich imie oznacza "Bog uzdrawia"?
Ja sobie mysle, ze tytus i naala to calkiem zgrabny zestaw. naala znaczy "piekne oczy". ja bylabym dumna z takiego imienia. tytus zas byl prawa reka i uczniem swietego pawla, a moj maz ma na imie pawel. calkiem milo sie zlozylo.
pozdrawiam wszytskich i zycze odwagi. nie dawajcie wiary stereotypowym sadom
pozdrawiam
marianka

Myśmy z Mężem mieli przygotowane Magdalena albo Michał.
Mi bardzo podobało się też Julia, niestety Mężowi nie.
Urodziła nam się córcia, no i jest Magdalena Julia.
Przyjaciółka Madzi to Emilia Magdalena a jej kuzynka to chyba Julia Emilia . Fajnie nie?

reklama
Marianeczko, ja mam tez nietypowe nazwisko, chociaz imie raczej standardowe. I wiesz, co? Ja sie raczej nie cieszylam z tego, ze mnie tak latwo zapamietywano... Nie dalo sie narozrabiac bez konsekwencji, hi, hi... :wink: :wink: :wink:

Do góry