reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imie dla dziecka

Z mężem ugadałam się tak, że jeśli to będzie dziewczynka, to ja wybiorę imię - Liliana, a jeśli chłopek, to mąż wymyśli imię. I wymyślił...ciekawe i rzadko spotykane - Tymoteusz.

reklama
ja wybralam imie Nadia, mwimy do coreczki Nadusia, Nadi, Nadinka, Dusia:tak:
jak bedziemy mieli druga coreczke to bedzie Tamarka a chlopiec Tymon albo Igor. Orginalnie, troche zgodnie z pochodzeniem ale bez razacego snobizmu:cool:

U nas o ile bedzie chlopczyk to chyba raczej Oliwier... ale tez za bardzo nie jestesmy zdecydowani. "Gorzej" jak bedzie dziewczynka, bo tu juz nie mam pomyslow: bardzo podobalo mi sie Maja, ale od czasu gdy moj kochany zasmial sie wierszykiem: "Maja-ugryzla dzidka w jaja" (przepraszam za wyrazenie) to od tej pory caly czas chodzi mi to po glowie i juz chyba nici z tego imienia.

WITAM
Spodziewam sie blizniakow mam takie typy:
Madlen, Marko, Neli, Eryk ale maz oczywiscie mam obiekcje. Nie moge wybrac staropolskiego imienia bo nie mieszkamy w Polsce ale z drugiej strony moze kiedys wrocimy wiec nie moze byc typowo amerykancie jak np Jennyfer
Jesli beda chlopiec i dziewczynka to jestem zdecydowana na Madlen i Marko

Witam my pierwszo z mężem nie wiedzielismy co bendziemy mieć bo takie to jest usg ogólne czyli publiczne ze normalna,teraz byłam na usg w prywtnej klinice i o wiele lepiej prucz tego że sie płaci to się wie w 100%co bendziemy mieć haha wiem że to nie chodzi o opisanie tego jak się dowiedzielismy ale to tak na marginesie wienc bez urazy ,,,a wienc bendziemy miec synka i mamy taki normalne imie które mi i dla męża się podoba czyli KACPEREK nam pasuje te imie :-):-):-) i dla naszego malęństwa tez pasuje bo jak sie mówi do niego po imieniu to odrazu się rusza i wierci :-D:-D:-D

Ojcem mojej córeczki jest rodowity anglik, dlatego zdecydowaliśmy się na imię o obcym wybrzmieniu. Bardzo chciałam, żeby moja córka nazywała się Zosia, tak więc doszliśmy do kompromisu [ po kilkutygodniowych, ciągłych rozmowach na temat idealnego imienia ] - nasze słońce będzie nazywać się Sophie.

reklama
A u nas jest Maciuś i Emilek:-):-)
W najbliższej rodzinie są Paula i Adaś.
a w dalszej :Maja.Kinga i Antonia(nie Antonina)
w śród naszych znajomych:Kacper,Dawid ,Dominik,Patryk,Adrian,Bartosz,to chłopcy,
a dziewczynki to:Anastazja,Nikoletta,Patrycja,Natalia,Dominika,Oliwia,Ania,Kinga Emilia,

Pierwszemu synkowi imię wybrał mąż,Maciej:biggrin2:,podobało nam się to imię ,ja brałam pod uwagę jeszcze Błażej ale poprzestaliśmy na Maciusiu.A drugiemu synkowi wybrałam imię ja Emil:biggrin2:,mąż chciał Dawid.Postawiłam na swoim,nie jest to imię popularne,ale też nie dziwaczne.wołamy na niego Miluś,Emilek
.I przede wszystkim oba te imiona bardzo pasują do naszego nazwiska.
A jak byłam w pierwszej ciąż dla dziewczynki było wybrane imię Aleksandra,a przy drugiej ciąży Alicja.:-):-)

Do góry