reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ile ważą nasze dzieci

Maajka ja tez o tym mysle w kontekscie Marysi, ale ja jako dziecko bylam całe życie szczupła. Jak miałam 18 lat to wazyłam jakies 58 kg i mialam juz tyle wzrostu co teraz wiec byłam naprawde przecinek (wiecie ze ja mam ciezkie kosci) i potem poszlam na studia to nagle mi sie zrobiło 60 potem ni z tego niz owego 65. Jak na 5 roku slub brałam to juz mialam 68 ale sie odchudziłam na 65 z powrotem. Jak poszlam do pracy to po dwóch miesiacach zarcia na miescie miałam 70 kg! i normalnie ciezko mi bylo juz wrócic do poprzedniej wagi i tak mi sie zaczelo tyc.. W końcu wazylam 75 i przez kilka lat waga mi sie wahala miedzy 70 a 75. A po Marysi to juz 75 staneło i koniec a po Michale 82 trzyma....

reklama
no dobra zaczełam sie jakis czas temuy odchudzac - ograniczylam mocno słodycze (skubne czasem cherbaniczka) i chleb (myslałam ze z tym bedzie gorzej) i powiem wam ze weszłam dzis na wage i doznalam szoku ze mi tak szybko poleciało 79,5 kg! Ale mi szczena opadla - bardzo mnie to zmotywowało. najgorzej ze zaczynam sie taka robic "telepiąca" teraz, no chyba trzeba sie wziaśc za ćwiczenia bleee:blink:

Gratulacje Gluszku!!!!!!!!!
Ja tez zauwazylam spadek 2 kg,bo w pracy malo jem;-)

Głuszku wow ale waga leci, oby tak dalej :tak: zauważyłam, że najiwęcej daje ogranieczenie białego pieczywa :tak:

my po szczepieniu i ważeniu ;-) mała w lekkim ubranku 10,5, więc odjęli i waży niby 10 kg (a jakiś czas temu na domowej wadze było 11 :dry:), ale ja się nie dziwię, że przez pół roku przytyła tylko jeden kg, skoro mało je normalych rzeczy i tylko cycem by żyła :sorry2:

Paulinka wazy 11,6kg... (waga ciezka):-p i mierzy 76 cm...
ale lekarka sama stwierdziła, ze nie wyglada na tyle i ładna, zdrowa dziewczynka z Paulinki ponoc:-D:-p

mój Oliwierek waży 9200 a wzrostu ma 75cm a jak się urodzi to ważył 1800 i miał 48cm( wcześniak z 32tc) Tak więc całkiem ładnie nadrobił :-)

reklama
Do góry