reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ile ważą nasze dzieci

reklama
Też mi się wydaje, że jakoś specjalnie gruba nie jest - ale na wszelki wypadek przetrzymałam ją z wprowadzaniem dodatkowego jedzonka; dzisiaj pierwszy raz spróbowała jabłuszka, a wcześniej nigdy nie jadla niczego poza moim mlekiem :tak: Karmię 5-6 razy dziennie i bardzo krótko, 15 minut maksymalnie, a czasem tylko 5 - widocznie taki mam pokarm treściwy

Mój Jasio waży 8,345 i mierzy 71 dodatkowe jedzonko wprowadziłam mu jak miał 4,5 m-ca bo pediatra powiedziała, że można po łyżeczce :tak:

No to Michał znowu w czołowce - 20 listopada ważył 8690 !!! Nawet rota mu nie zaszkodził hehe w przybieraniu. No i mój na niecałe 5 miesięcy podwoił wage urodzeniowa wiec patrząc na Lenke która ją potroiła to nie jest tak źle z moim. w sumie mój od od najniższej wagi po spadku przybrał troche 4650 a od urodzniowej 4430 czyli wychodzi 930 na miesiąc... niezłe tempo. ale to wszystko zawyza jak przytył 1,5 kg w pierwszy miesiąc. Marysia 9 kg ważyla na 8 miesięcy. I wzorstu tez tyle miala co on mnej wiecej. I juz chodziła! Jakos nie moge sobie wyobrazic patrzac na niego ze takie małe dziecko moze chodzic...
a Marysia swoją wage urodzeniowa podwoila tez jakos zaraz zanim skończyla 5-ty miesiąc. A potroiła sporo po roku, chyba ze 14-15 miesięcy miała.

Dziewczyny, nie wiem, kto w czolowce - Tynia jest prawie najmlodsza, czyli mlodsza od Waszych dzieciolkow o ponad miesiac lub nawet bywa, ze dwa. Majac 5 miesiecy wazy 8080g i ma 66cm. Kluska jak ta lala. Nie wiem co bedzie za miesiac. Bo wtedy idziemy sie mierzyc (za wolno rosnie :)).

No to Michał znowu w czołowce - 20 listopada ważył 8690 !!! Nawet rota mu nie zaszkodził hehe w przybieraniu. No i mój na niecałe 5 miesięcy podwoił wage urodzeniowa wiec patrząc na Lenke która ją potroiła to nie jest tak źle z moim. w sumie mój od od najniższej wagi po spadku przybrał troche 4650 a od urodzniowej 4430 czyli wychodzi 930 na miesiąc... niezłe tempo. ale to wszystko zawyza jak przytył 1,5 kg w pierwszy miesiąc. Marysia 9 kg ważyla na 8 miesięcy. I wzorstu tez tyle miala co on mnej wiecej. I juz chodziła! Jakos nie moge sobie wyobrazic patrzac na niego ze takie małe dziecko moze chodzic...
a Marysia swoją wage urodzeniowa podwoila tez jakos zaraz zanim skończyla 5-ty miesiąc. A potroiła sporo po roku, chyba ze 14-15 miesięcy miała.
Nie wiem ,kiedy Tynia podwoila wage.... Jakos daaawno temu. Urodzeniowa to 3680g. Chyba zaraz po skonczeniu 4 mies.
Tynia nie chce sie przewracac z plecow na brzuch, a Karolinka juz w tym wieku, dokladnie w tym!, zaczela raczkowac!!!! Stanela na nozki w 6,5 mies w 9,5 smigala. W 11 plakala, ze nie nadaza biegac za starszymi dziecmi.... Marcin poszedl w pierwsze urodziny. Co dziecko to historia.

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, nie wiem, kto w czolowce - Tynia jest prawie najmlodsza, czyli mlodsza od Waszych dzieciolkow o ponad miesiac lub nawet bywa, ze dwa. Majac 5 miesiecy wazy 8080g i ma 66cm. Kluska jak ta lala. Nie wiem co bedzie za miesiac. Bo wtedy idziemy sie mierzyc (za wolno rosnie :)).
Joas Bruno jak mial 5mies i kilka dni to wazyl 8300 :-D teraz nie wiem ile wazy bo przeprowadzilismy sie i jeszcze nie zlokalizowalam gdzie i kiedy moge go zwazyc :-)

Do góry