reklama
Też mi się wydaje, że jakoś specjalnie gruba nie jest - ale na wszelki wypadek przetrzymałam ją z wprowadzaniem dodatkowego jedzonka; dzisiaj pierwszy raz spróbowała jabłuszka, a wcześniej nigdy nie jadla niczego poza moim mlekiem Karmię 5-6 razy dziennie i bardzo krótko, 15 minut maksymalnie, a czasem tylko 5 - widocznie taki mam pokarm treściwy
No to Michał znowu w czołowce - 20 listopada ważył 8690 !!! Nawet rota mu nie zaszkodził hehe w przybieraniu. No i mój na niecałe 5 miesięcy podwoił wage urodzeniowa wiec patrząc na Lenke która ją potroiła to nie jest tak źle z moim. w sumie mój od od najniższej wagi po spadku przybrał troche 4650 a od urodzniowej 4430 czyli wychodzi 930 na miesiąc... niezłe tempo. ale to wszystko zawyza jak przytył 1,5 kg w pierwszy miesiąc. Marysia 9 kg ważyla na 8 miesięcy. I wzorstu tez tyle miala co on mnej wiecej. I juz chodziła! Jakos nie moge sobie wyobrazic patrzac na niego ze takie małe dziecko moze chodzic...
a Marysia swoją wage urodzeniowa podwoila tez jakos zaraz zanim skończyla 5-ty miesiąc. A potroiła sporo po roku, chyba ze 14-15 miesięcy miała.
a Marysia swoją wage urodzeniowa podwoila tez jakos zaraz zanim skończyla 5-ty miesiąc. A potroiła sporo po roku, chyba ze 14-15 miesięcy miała.
daruuunia3
Czerwcowa mama'08
Głuszku gratuluje!!! Misiu to kawał chłopa! :-);-)
agusia04
Czerwcowa mama'08
Rosną nam te nasze dzieciaczki:-). Gratuluję wyników wagowych i wzrostowych. Najważniejsze że dzieci zdrowo rosną:-)
Jotemka
Fanka BB :)
Dziewczyny, nie wiem, kto w czolowce - Tynia jest prawie najmlodsza, czyli mlodsza od Waszych dzieciolkow o ponad miesiac lub nawet bywa, ze dwa. Majac 5 miesiecy wazy 8080g i ma 66cm. Kluska jak ta lala. Nie wiem co bedzie za miesiac. Bo wtedy idziemy sie mierzyc (za wolno rosnie ).
Jotemka
Fanka BB :)
Nie wiem ,kiedy Tynia podwoila wage.... Jakos daaawno temu. Urodzeniowa to 3680g. Chyba zaraz po skonczeniu 4 mies.No to Michał znowu w czołowce - 20 listopada ważył 8690 !!! Nawet rota mu nie zaszkodził hehe w przybieraniu. No i mój na niecałe 5 miesięcy podwoił wage urodzeniowa wiec patrząc na Lenke która ją potroiła to nie jest tak źle z moim. w sumie mój od od najniższej wagi po spadku przybrał troche 4650 a od urodzniowej 4430 czyli wychodzi 930 na miesiąc... niezłe tempo. ale to wszystko zawyza jak przytył 1,5 kg w pierwszy miesiąc. Marysia 9 kg ważyla na 8 miesięcy. I wzorstu tez tyle miala co on mnej wiecej. I juz chodziła! Jakos nie moge sobie wyobrazic patrzac na niego ze takie małe dziecko moze chodzic...
Tynia nie chce sie przewracac z plecow na brzuch, a Karolinka juz w tym wieku, dokladnie w tym!, zaczela raczkowac!!!! Stanela na nozki w 6,5 mies w 9,5 smigala. W 11 plakala, ze nie nadaza biegac za starszymi dziecmi.... Marcin poszedl w pierwsze urodziny. Co dziecko to historia.
Ostatnia edycja:
magdalenkakol
Fan(ka)
Joas swietnie ze piszesz ze kazde dziecko inne. Na pewno to troszke uspokoi mamy
ja dzis Wojtka zwazylam i tak wyszlo 9500g.
ja dzis Wojtka zwazylam i tak wyszlo 9500g.
reklama
Joas Bruno jak mial 5mies i kilka dni to wazyl 8300 teraz nie wiem ile wazy bo przeprowadzilismy sie i jeszcze nie zlokalizowalam gdzie i kiedy moge go zwazyc :-)Dziewczyny, nie wiem, kto w czolowce - Tynia jest prawie najmlodsza, czyli mlodsza od Waszych dzieciolkow o ponad miesiac lub nawet bywa, ze dwa. Majac 5 miesiecy wazy 8080g i ma 66cm. Kluska jak ta lala. Nie wiem co bedzie za miesiac. Bo wtedy idziemy sie mierzyc (za wolno rosnie ).