reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ile ważą nasze dzieci

U nas ubranka to juz 74 za male wiec raczej 80 bedzie Wojtek nosil Kinga te ubranka co on teraz nosi nosila jak miala 9 miesiecy. Co do pampresow ( huggiesow) mamy ostatnia paczke 4 musimy przejsc na 4+ bo w udzie go uciskac zaczynaja. Noo ale on ma udo wazy ponad 9kg.

reklama
Dziś byłam na szczepieniu...Krzyś waży 7850, 70 cm długości, główka 44cm. Co do ubranek, to u nas jest tak, ze mały ma długaśny tułów. Ubranka 74 robią się za małe, ale tylko dlatego, że są za krótkie od ramion do kroczka. Bo na długość do stópek są w sam raz. Z tego samego powodu Pampersy mamy w rozmiarze 4+. Te mniejsze nie sięgaly już do pępka :-D

gratuluje wszystkim mamusiom tak pokaźnych dzieciaczków!
ja nie wiem ile teraz Bartek wazy, pewnie dużo! ;-)
A pampersy to już od kilku dni jedziemy na 4

Po szczepieniu dzisiaj więc melduję o wymiarach ;-)
waga w ubranku (cieniutkie body i półśpiochy + suchy pampers) 8300 i babeczka nam 300 odjęła za ubranie (nie za dużo? ostatnio odjęła niecałe 200 :sorry: no i do tego stara skorodowana waga :crazy:)
główka 43, klata 45 (ostatnio było 46 :rofl2:)
ciemiączko 2x2,5 (przy urodzeniu 5x5)

rośnie mi kobitka, ale na szczęście nie w tak zastraszającym już tempie ;-) zobaczymy jak to będzie jak wprowdzimy nowe jedzonko...

reklama
Agacina te 9 kilogramów to niezły wynik. Olek miała 9 kg w 10 miesiącu zycia. Właśnie sprawdziłam to w książeczce.

Coś mi się wydaje, że Lenka źle zrozumiała - chyba myśli, że w wieku 6 miesięcy trzeba potroić wagę urodzeniową ;-) I jest na dobrej drodze - jej minimalna waga po urodzeniu to 3100g, więc jeszcze tylko 300g!

Do góry