reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ile ważą nasze dzieci

Ja od narodzi Mai karmie ja za kazdym razem z obu piersi-takie bylo zalecenie tutejszych poloznych.Conajmniej 10-15minut z jednej i drugie tyle (lub wiecej) z drugiej.
A ja czekam na 9.10,bo wtedy mamy szczepienie i dowiem sie ile moj klocuszek wazy.Ostatnio bylo 5.6kg,ale teraz rece mi opadaja;-)

reklama
Ja od narodzi Mai karmie ja za kazdym razem z obu piersi-takie bylo zalecenie tutejszych poloznych.Conajmniej 10-15minut z jednej i drugie tyle (lub wiecej) z drugiej.
A ja czekam na 9.10,bo wtedy mamy szczepienie i dowiem sie ile moj klocuszek wazy.Ostatnio bylo 5.6kg,ale teraz rece mi opadaja;-)

Ja mam tak samo szczepienie- i tez sie dowiem ile mój klocuś wazy- ostatnio wazył 6400g :tak:

I tez karmie z dwóch piersi naraz po 5 minut z kazdej:tak: i starcza takie karmienia na 3-4 godziny- lekarka mi podowiedziała z tym karmieniem i jestem przeszczesliwa ze tak ładnie je- wczesnie nawet wisiał na cycu godzinę:szok:

U nas ważą w ubranku :dry:

ja karmię raczej z jednego a to dlatego że mały nie chce drugiego cyca:sorry2: jeden mu starcza na około 3 godziny:tak: kryzys laktacyjny zażegnany a już niedługo wprowadzę mu kaszkę na drugie śniadanie:tak:

Ja karmię małego też z jednej strony..je krótko, w 5 minut opróznia cyc i już drugiego nie chce. Ale u nas najczęściej starcza na 2 godziny, niestety:dry:. Tylko w nocy przewa trwa 4 godziny i rano 3. Im bliżej wieczora, tym częściej chce jeść. Najważniejsze, ż w miare regularnie przybiera na wadze...około 170-200g tygodniowo.

Witam po długiej przerwie wszystkie mamusie:-)
Filipek wazy 7 kg na golaska i jest dosyc długi bo kupuje spioszki na 74.
Bardzo sie ciesze z tej jego wagi bo jak wiecie u nas nadal refluks i ulewania sie zdarzaja...

Witam !
My po szczepieniu. Olek jutro skończy 3 miesiące a dziś waga pokazała 6140g.
Wynik nie jest zły ale odnoszę wrażenie że ostatnio trochę mu mleczka brakuje i stąd przybiera dużo wolniej.
Chyba mamy kryzys mleczny.

Nasza mała tez przezyła dzis szczepienie...:tak:W pon. skonczyła 3 miesiace i ma juz 7200g i 70 cm!!!:tak: Ciesze sie, bo to chyba znaczy, ze mamusine mleczko jej słuzy:tak:Klata na 44 cm, a głowka na 40,5!

reklama
Do góry