reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ile ważą nasze dzieci

My już po dzisiejszym szczepieniu. Kuba waży 5,700 czyli przybrał tylko 800g od ostaniego. Lekarka powiedziała, że mieści się w normie. A mi wydaje się, że malo przybrał. Porównywalam to Kacper ważył w tym samym czasie 6,500. wiem, że nie powinno się porównywać bo każde dziecko jest inne. Chyba będę z ciekawości chodzila do następnego szczepienia co 2 tyg. sprawdzać. może to przez to, że Kuba w nocy dlugo śpi a Kacper jadł co godz.
Dobra nie nakręcam się

reklama
Staś był dzis na szczepieniu i waży 5780 g i jest na 25 centylu. Podejrzewam, że to też dlatego, że przesypia całe noce (od 20.00 do 6.00).

Mamoot, najwazniejsze, że mieści się w normie :tak:
jej, jak Ci zazdroszczę tych przespanych nocek, moja max 5 godzin bez jedzenia wytrzymuje...
mnie straszą, że moja powyżej 97 centyla :szok:

Dziewczynki i tak najintensywniejsze przybieranie na wadze chyba mamy już za sobą i dzieciaczki teraz troszkę zwolnią, mnie pediatra pocieszał że jeśli dziecko przybiera conajmniej ok 15g/dobe to nie dzieje się nic złego więc noski w górę te dziewczynki co się martwią o niedojadanie ;-)
Moja Mycha ostatnio co wieczorne karmienie drze się niemożliwie, więc najpierw dostaje butle ok 80-100g no i potem pociamka sobie cyca i do spania ziuuu :tak: w piątek ją zważe i ciekawa jestem ile przybrała:tak:

Staś był dzis na szczepieniu i waży 5780 g i jest na 25 centylu. Podejrzewam, że to też dlatego, że przesypia całe noce (od 20.00 do 6.00).

U mnie bardzo podobnie jak u Ciebie. Kuba śpi od ok. 20 do 3-4 czasami 5. i waga podobna. To może dlatego że tyle spią mniej przybierają na wadze.

Flexy trochę mnie uspokoiłaś. Dzięki:tak::tak::tak:

W każdym razie mi pani doktor powiedziała, że Staś przybiera na wadze ładnie, więc się niczym nie przejmuję :-)

reklama
Do góry