reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ile ważą nasze dzieci

Karolka miala raz plesniawki- posmarowalam ja wtedy aftinem. Przeszlo w jeden dzien i wiecej od tej pory nie miala - a to juz 4 lata prawie!

Ostatnia edycja:
reklama
Michaś
waga urodzeniowa 4260
najniższa 4040
8 dni 4400
4 tygodnie 5500

Pediatra mi powiedziała walnięta baba że jest przekarmiony bo przytył 1,5 kg w miesiąc.... I mam go nie dokarmiać. Ciekawe jak? Skoro on wazy tyle co moja Maryś jak miała 2 miesiące a ja mam pokarmu jak na miesięczniaka a mam go dużo a dokarmiam juz naprawde sporadycznie. Już od dawna sie noszę ze zmiana pediatry... Szczegolnie ze nawet niepoatrzyła ze wagowo jet na 97 centylu a wzrostem poza siatka centylowa wiec na pewno nie jest za gruby do swojego wzrostu

Mój Jasio waży już 6 kg a ma 7 tyg pediatra powiedziała, że jest ponad normę i teraz komórki tuczące najbardziej się rozwijają i może to mu zostać - poza tym powiedziała żebym nie karmiła na rządanie tylko z zegarkiem - ale jak powiedzieć dziecku że ma jeść co godz ? poprostu jest ciepło i chce mu się pić a nie będę przepajać wodą z cukrem bo dla mnie to są właśnie puste kalorie a mój pokarm ma chociaż witaminy :tak: lepiej słuchać własnych przeczuć :tak:

Dzisiaj pryszła zamówiona waga z allegro bo musze Filipowi kontrolować wage bo ulewał strasznie i ta jego waga non stop skacze. Ma 7 tygodni i przybrał 1,5 kg i mam nadzieje, ze bedzie coraz lepiej,ja nie karmie na żądanie bo w szpitalu kazali go przestawiać na stałe pory dnia bo za dużo wypijał i ulewał. Także karmie co 2,5 h.

ja również staram się karmić co 2/3 godziny w normalną pogodę:tak: podczas upałów mały woła o cyca co godzinę ale na krótko:tak:

Aniknulka jeszcze trochę i wszystko się unormuje:tak:

Ja podobnie karmienie co 2-3 godz. Dzisiaj z racji upalu częsciej. Ale daję też herbatkę koperkową. Powoli karmienie unormowane. Nie mam tak jak do niedawna,że co chwilkę cyc.

Michaś
waga urodzeniowa 4260
najniższa 4040
8 dni 4400
4 tygodnie 5500

Pediatra mi powiedziała walnięta baba że jest przekarmiony bo przytył 1,5 kg w miesiąc.... I mam go nie dokarmiać. Ciekawe jak? Skoro on wazy tyle co moja Maryś jak miała 2 miesiące a ja mam pokarmu jak na miesięczniaka a mam go dużo a dokarmiam juz naprawde sporadycznie. Już od dawna sie noszę ze zmiana pediatry... Szczegolnie ze nawet niepoatrzyła ze wagowo jet na 97 centylu a wzrostem poza siatka centylowa wiec na pewno nie jest za gruby do swojego wzrostu

moja w niecałe 5 tyg. przybrała 2 kg i moja pediatra powiedziała, że to dużo, ale nie trzeba się tym przejmować, dalej karmić na żądanie, a dziecko na pewno nie będzie otyłe :tak:

Mata masz rację wszystko się ułoży w swoim czasie - nawet fałdki naszych maluszków - a jak chcą pić to niech piją na zdrowie :-D

Mateusz w czwartek ważył 5.500 kg i jak się okazało idealnie - karmię piersią.
Mieliśmy problem ze szczepieniem ponieważ po pierwszej szczepionce - tej podawanej w pierwszej dobie życia - Mateuszowi zrobił się odczyn poszczepienny. Trzeba było zrobić morfologię, później konsultacjie... Trochę stresu w tym wszystkim... Na szczęście wszystko powróciło do normy i nareszcie w czwartek dostał pierwsż dawkę infaris hexa - ufff...

reklama
Do góry