reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ile razy mleczko??

kanga_aga

Fanka BB :)
mam pytanko.. ile razy dziennie dajecie pociechom mleczko - ja daje rano butelkę z mleczkiem bebiko3 ( smak bananowy) a wieczorem kaszę.. i wydaje mi się zę to mało mleka.. co drugi dzień je jako deser danonka albo jakiś twarożek..

reklama
moja myszka różnie,
na pewno:
rano 7:00-mleko bebiko3
wieczorem - 21:00 biebiko 3R

koło11: kaszka lub kanapki
koło 15:obiadek
koło 18: kaszka

i przegryzki: owoc, lub np kangus

no i to co zwinie z talerza: obżartuch (unikamy tego, ale czasami się nie da)

no moja rano mleko, ok. 10 kanapki, parówki etc,
ok. 13-14 obiadek
ok. 16 deserek (twarożek, owoce, etc)
ok. 18 kasza
i tyle.. a moze jej zamiast herbatki do picia na drugie śniadanie mleczko dawać??
bo ja się normalnie martwię..

a z mlekiem to spokojnie, dziecko aż tyle już nie musi, ja wolę na noc i rano dać mleko, bo to tak nie rozpycha mojego żarłoka, wolałabym z tego rannego i nocnego karmienia powoli rezygnować - ale piotrek się nie daje :)
mleczko to dla nich juz teraz małe piciu, a nie jedzonko

Kacper 2 lata i 4 miesiące ma obecnie. Kiedy miał 16 miesięcy rozchorował się na gardło i odrzucił wwszystko co związane z mlekiem. Tylko rano pił kawę zbożową na kozim mleku. Do tego wprowadziłam mu danonka i jogurt 3 razy w tygodniu. Lekarka powiedziała, że jeśli je mięso to taka ilość mleka wystarczy.

Do góry