reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ile przytylyscie w ciazy?

reklama
Ja w bliźniaczej przytyłam AŻ 35 kg. Słuchajcie no dramat. Zawsze byłam chudzinka i myślałam, że ciąża przejdzie "bez echa", ale tak się złożyło, że 48 kg dojechałam do 83. Byłam nie do poznania. Mąż był lekko przestraszony, czemu się nie dziwię. Ale ja pochłaniałam dosłownie wszystko. Po ciąży w ciągu pół roku zeszłam do 62 kg, a następny rok do 56-57 i to mi się utrzymuje. W sumie to wyglądam nawet lepiej niż przed ciążą. Bo mi wszystkie kości nie wystają :D

Moja ciąża przebiegła dosyć sprawnie, na szczęście przytyłam tylko 15 kg ale szybko doszłam do formy sprzed porodu :) Przed porodem bardzo się bałam, że mi się nie uda, ale jednak wszystko poszło dobrze :)

reklama
Ja w dzień porodu miałam 18 na plusie - 10 dni po porodzie miałam już 6 na plusie ale niestety 11 tyg po porodzie mam jeszcze 4 na plusie :( , choc wszyscy mi mówią ze z ta waga to mi lepiej niż przed ciążą ;)

Do góry