reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ile przytylyscie w ciazy?

Gajanna przepraszam, ale 26 kg dla mnie to stanowczo za dużo - nie chciałabym tak. Nie oceniam Cię absolutnie, ja po prostu mam zwyrodnienia kręgosłupa i wiem że nie zniosłabym takiego obciążenia zdrowotnie. Teraz jestem w 28 tyg i mam łącznie tak 5,5-6 kg na plusie. Chciałabym mieć maks 13-14 ale zobaczymy jak to będzie.
Ewka ważne jest jak Ty się czujesz z tą wagą, a nie co inni mówią. Jak Ci jest dobrze to w ogóle się nie przejmuj :)

reklama
Ja miałam wysoką wagę startową bo 77kg. Na ten moment ważę 80,5 w 32tc. Chciałabym skończyć na +5. Co przy moich dietach będzie niezłym wynikiem.

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja przebrałam 11kg po cc waga spadła o 6.5kg, tydzień po porodzie waże 1 kg mniej jak przed ciążą:)

Ja przytyłam 23 kg. Nie wiem jakim cudem, bo prawie nic nie jadłam. Miałam straszny refluks. A wcześniej bardzo się pilnowałam i nie miałam zachcianek. Za to dzieci były duże 2650 g i 2800 g. Uważam, że to jest sprawa indywidualna.

reklama
Jeśli jesteś zdrowa, zdrowo się odżywiasz, jesz dla dwojga, a nie za dwoje i tyjesz, to raczej nic nie zrobisz, bo nie masz na to wpływu. Jesteś pod kontrolą ginekologa, jeśli Cię to uspokoi możesz również być pod kontrolą dietetyka. Pamiętaj, że każda ciąża jest inna i to, że ktoś Ci tutaj napisze, że przytył 10kg, a Ty więcej to nie masz co się porównywać i przejmować, bo Twoja ciąża i Twój przypadek jest wyjątkowy. Jak każdy inny. Najważniejsza jest zdrowa dieta i odpowiednia suplementacja.

Do góry