reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ILE PRZYBIERAMY NA WADZE??

cześć dziewczynki, z ciekawości zerknęłam na wasz wątek, jestem ze styczniówek, czyli teraz 26 tc. jesli chodzi o moją wagę to początkowo schudłam (ważyłam aż 72kg choć ponoć nie wyglądam na aż tyle). teraz przytyłam 4 kg od początku ciąży.... musze wam powiedzieć, że do 5 miesiąca było spoko z samokontrolą, teraz jest gorzej.... wprawdzie nie miałam żadnych zachcianek, apetytów czy mdłości, więc jadłam normalnie.
moja ginekolog poradziła, że właśnie 5/6 miesiąc zacząć sobie dzielić porcje na pół... i jeść mało ale częśćiej - wtedy masz wrażenie, że jestes syta a twój żołądek nie jest tak obciążony. nie jest wydzielana wtedy taka ilość insuliny do trawienia a tym samym nie przybiera się tak na wadze. A dzidziuś i tak sobie weźmie to co chce i co dla niego najlepsze ;)

życze Wam kopniaczków i suuuuper figurki !

reklama
ja narazie jestem 3 kg do przodu, nie duzo..ale brzuszek całkiem widoczny:)

Anik, mam do Ciebie ptanko, skąd wziełaś ten napis w podpisie" it"s surprise?marze o takim, a nigdzie nie ma:(

Wczoraj stanęłam na wagę i znowu przybyło nas pół kilograma :) I brzuszek coraz bardziej się zaokrągla, zwłaszcza wieczorami.

reklama
Żona - ja też mam mało na plusie bo tylko 2, a juz 18 tydzień. Wczoraj lekarz powiedział mi, że wszystko jest ok. Jeżeli badania wychodzą dobrze, dzidzia rośnie i Ty się dobrze czujesz, to nie ma powodu do niepokoju. Ja tam sie cieszę, brzucha prawie nie widać ( juz ponad tydzień 77 cm, waga stoi od miesiąca, a nawet raz się cofnęłą na kilka dni). Pracuje i to coraz więcej ( taki mamy czas w firmie), własnie zaraz wyjeżdzam na dwa spotkania służbowe. Najważniejsze to jak Ty się czujesz.

Do góry