reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ILE PRZYBIERAMY NA WADZE??

reklama
A ja dzisiaj stanęłam rano na wagę i SZOK, bo wyszło na to, że przez weekend (pracowałam na działce) przytyłam 1kg, :( a to oznacza, że od początku ciąży 5kg.

no i bardzo dobrze !!!!!
dziedziaki muszą mieć gdzie mieszkać i co jeść!!!!
przecież bez dodatkowej podściółki tłuszczowej na brzuchu i wokół brzucho by nam wisiał a każde potrącenie brzucha mogłoby mieć katastrofalne skutki

mi właśnie zanika talia ::) i z tyłu i dookoła rosną mi schabowe :laugh: tzw.oponka (zawsze w talii miałam 62) teraz mam już 77 :mad:

ale c o tam, ppóźniej wrócę na treningi :laugh:

za to apetyt mi rośnie zjadłam włąśnie 500g kiszonej kapusty z cukrem :-[

w ramach pocieszenia :-* moja mama ważyła przed ciążą 48 kg w ciąży przytyła 35kg ;) wiem masakra ale trzymała wodę i 2 miesiące po ciąży wyglądała jak przed

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

I ja w końcu utyłam - 3kg. :) To już coś!!! DOczekałam się. :)
Kurcze, też dziś zjadłam 1/2 kg kaputy z cukrem i minimalną ilością cebuli, teraz mam brzuch jak balon. ;) Bardziej mi smakowała kapusta niż żeberka w sosie ;) z czego ucieszył się mój mąż, bo zjadł swoją i moją porcję. hihihihi

kapusta z cukrem??? fajnie. ja się zadawalam gruszkami ostatnio.
przytyłam pół kilo, ale wszystkie ubrania mnie cisną. chyba ręce mi schudły i nogi a brzuch urósł :)
ale co tam :)

takie podejśćie do wagi jest git ;D
trzeba wypatrywać dodatkowych kg z radością :laugh:
moja mama wcinała czekoladę z szynką i śledziami

reklama
Anik, to tak jak u mnie, 5 kg w plusie, a nawet 5,5. Ale nie przejmuję się na razie, bo nikt nawet nie zauważył, żebym przytyła. Jakoś się równomiernie rozłożyło ;D

Do góry