reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Idziemy na zakupy :)

Odrazu wrzucę fotki :-)

Załączniki

• DSCF2629.jpg
    DSCF2629.jpg
    23 KB · Wyświetleń: 64
  • DSCF2633.jpg
    DSCF2633.jpg
    16,7 KB · Wyświetleń: 71
reklama
Ja myśle, że kupie 2-3 komplety z rozmiary 56 a tak to większe, na początek chyba rozpinane z boku, mam nadziję, że szybko dojdę do wprawy to wtedy może te przez główkę ubierane
zdec- no to piękne zakupy zrobilas:tak::tak:, a te bolerko to chyba Ci spokoju nie da:-D:-D
Agi78 - skarpeczki sa boossskie:-):-)
chyba tez już muszę iśc cos kupić, bo jak widzę te wasze ubranka:-D:-D takie malutkie i słodziutkie:tak::tak:

dziewczyny a body kupujecie normalne czy rozpinane z boku?
slyszalam ze te boczne bardzo ulatwiaja zakladanie
A ja kupuję jakie mi się spodobają:tak: Jedne mam takie bialutkie z misiem zapinane na bok a resztę przez głókę zakładane:tak:

dziewczyny a nastawiacie się na zakup bodziaków i bluzeczek z krótkim czy długim rękawem?
Tak jak większość dziewczyn ja kupię takie i takie:tak::tak::tak: Nie zawsze będzie ciepło;-)i nie zawsze zimno:tak::tak:
Jak Kacperek się urodził to były temperatury ok30st i mały spał w wózku w krótkich bodach,skarpetkach i czapece,przykryty samą pieluszką tetrową i było mu gorąco:tak:

A na jaki rozmiar kupujecie ciuszki??? Bo ja zaczynam od 62.
My w I ciąży kupowaliśmy na 56 i dzień przed cesarką w szpitalu okazało się że Mały ma 57cm:-D:-D:-D no i M już sam kupował ubranka:-D:-D:-D a ja zastanawaiałam się czy aby ładne kupi:-D:-D:-D:-D

My teraz mamy kupione 3 body z długim rękawkiem,2xśpioszki,bluzeczkę zapinaną na bok.Czyli czekają mnie jeszcze zakupy.A body z krótkim rękawkiem mam po Kacprze,ale z 2 szt kupię nowe.
I chyba zaraz zajrzę na allegro po pieluszki tetrowe i flanelowe bo 1 dzisiaj:-D
A ceny są bez porównania tańsze niż w sklepach nawet o połowę co w niektórych:tak:

Ja w sumie nie mam żadnych rozpinanych na boku body, ale jak tak piszecie to chyba będę musiała takie kupić. Tych rozpinanych nie było przecenionych, a na razie zależało mi na zakupie tych najtańszych, za body zapłaciłam ok. 10zł.
Co do rozmiarów, to mam dwa na 56, reszta ciuszków to 62, no i kilka ciuszków mam już też na 68.

Ja póki co nic jeszcze osobiście nie kupiłam - ale za to mam juz pełną całą szafe:-) To po wizycie u babci - kuzynka oddała mi ubranka po synku:-)wogóle nie zniszczone i bardzo fajne, mam jeszcze body, koszulki i kaftaniki po Wiktorii które były w uniwersalnych kolorach więc na Oskarka tez sie nadadzą:-)

Zdec, Agi - śliczne te ciuszki.
Normalnie aż mnie korci aby podreptać do sklepu :-)

A jak jest różnica między pieluchami tetrowymi i flanelowymi (oprócz materiału oczywiście ;-) )??? Które są lepsze i do czego???

Ostatnia edycja:
zdec, hefi słodziutkie te ciuszki, aż mnie korci żeby sie już wybrać na zakupy i siłą niemal sie powstrzymuję:-)
ja bardzo lubię ubranka za Smyka, dobre jakościowo a moja córcia ma prawie połowę garderoby od nich, i często są obniżki i wyprzedaże:tak:

Dziewczyny tak się naooglądałam waszych ciuszków, że sama wybrałam sie na zakupy, zaszalałam i wydałam 350 zl:szok::szok:, no ale ile cudnych rzeczy kupiłam:

Z Mothercare
DSC_0979.jpg

Z Askota
DSC_0981.jpg

Poniższe 2 ze Smyka, obnizki są duże:-D, chociażby za te rzeczy ze Smyka dałam 200 zl, a normalnie musiałabym dac 380 zl:szok:
DSC_0982.jpg

DSC_0983.jpg

reklama
Ulalala cudowne te wszystkie ubranka, które pokupowałyście :tak::tak: gosiagro te z Askota przecudne, strasznie w moim stylu :-) sama bym je chętnie założyła :-D haha może za tydzień, dwa i ja sie na coś skuszę, ale póki co trenuję silną wolę :-D bo wiem, że na pewno dostanę trochę ciuszków, a nie chcę niepotrzebnie wydawać kasy tylko dokupić co niezbędne :-)

Do góry