ewelinka dziękuję, ja właśnie zastanawiam się nad tą Rapalu albo lenny lamb i sama nie wiem która lepsza, czytałam różne opinie i raczej zdecydujmy się na tkaną bo wystarczy na dłużej, choć dla maluszków i wcześniaków lepsze są elastyczne
Wiadomo że trzeba pilnować czy przypadkiem nie ma bużki przyciśniętej do chusty a jak ktoś włożył dziecko jak lalke i się nie martwił czy oddycha czy nie to mogło się tak zdażyc zresztą i we własnym łóżeczku czy wózku też może się udusić dlatego ja nie słucham takich nowosci na temat niektórych rzeczy teraz się uwzieli akurat na chusty ech
tez spotkałam się z takimi opiniami, jednak dziecko nie będzie w niej cały czas, a wydaje mi się że to będzie dla nas wygodne rozwiązanie na jakieś szybkie wyjścia np do sklepu, czy na pocztę, z psem, jednak jest to wygoda bo ma się dwie wolne ręce a ja będę musiała radzić sobie z dwójką;-)Z tego co pamiętam to te chusty wadliwe usunięto ze sprzedaży. A problem w nich polegał na tym, że dziecko źle leżało i na skutek uniesienia główką brodą dotykało do piersi i przez to nie miało powietrza...
Słyszałam opinie na temat tych chust, że są bardzo dobre. Bo można sobie dziecko włożyć i ma się dwie wolne ręce, a poza tym stymulują więź dziecka z matką poprzez bliskość![]()