reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Idziemy na zakupy :)

Ja na razie mam 1 paczkę (43szt) właśnie tych Newborn, którą wezmę do szpitala, i dopiero potem będę dokupować, z tym teraz nie ma problemu i zresztą nie wiem czy na Pampersy nie będzie miała alergii i trzeba będzie kupować Huggies czy jakieś inne.
Faktycznie nie pomyslalam o uczuleniach, lepiej jeszcze nie szalec :tak:

reklama
Dziewczyny -pytanie z zupełnie niepampersowej beczki - czy któraś z Was planuje zakup monitora oddechu? Co myślicie o urządzeniach tego typu? pozdrawiam :)

Ja mam narazie jedną paczkę Pampers 2 (3-6kg) 94sztuki. Tych 1 mam dwie sztuki (próbki od położnej), nie mam zamiaru kupować w tym rozmiarze.

Dziewczyny -pytanie z zupełnie niepampersowej beczki - czy któraś z Was planuje zakup monitora oddechu? Co myślicie o urządzeniach tego typu? pozdrawiam :)

Ja się nad nim ostatnio zastanawiałam, ale chciałam kupić taki razem z elektroniczną nianią. Tylko słyszałam że ten monitor sprawdza się tylko na początku, bo potem jak dziecko się inaczej ułoży to monitor może nie wyczuć oddechu, bo z tego co czytałam to wsadza się go pod materacyk.

Dziewczyny mam (chyba juz o tym pisalysmy ale co tam) pytanie odnosnie pampersow, jaki rozmiar i ilosci kupowac? Bo tak sie przygladalam i New Born (jedynki) sa od 2-5kg a dwojki sa od 3-6kg :baffled::baffled: Wiec jesli dziecko rodzi sie ok 3200g to chyba od razu moze w dwojki wskoczyc? Ja mam 20sztuk "jedynek" jako probke i chyba na tym poprzestaniemy.. Jak wy robicie?

My przy Paulusi uzywalismy 1 przez pierwsze 2 lub 3 tyg, a ważyła 3350 jak sie urodziła.
Mieliśmy w domu dwujki ale jak je jej ubrałam to za kazdym razem się przesiurała na wylot bo one minimalnie ale jednak sa troszke dłuzsze i szersze niż 1

Ja się nad nim ostatnio zastanawiałam, ale chciałam kupić taki razem z elektroniczną nianią. Tylko słyszałam że ten monitor sprawdza się tylko na początku, bo potem jak dziecko się inaczej ułoży to monitor może nie wyczuć oddechu, bo z tego co czytałam to wsadza się go pod materacyk.

ja uważam że ten pod materac to nie jest dobry pomysł (ale to moje zdanie- bo materac ma ok.10cm, i się nie wgniata jak jest z kokosu i gryki- to jak ma czuwać nad oddechem ? no ale może źle myslę to niech mi ktoś wytłumaczy hihihi )- myslałam raczej o takim bezprzewodowym przypinanym do pieluszki, bo niekoniecznie w łóżeczku może się zatrzymać oddech a np. w wózku lub foteliku... o coś takiego mi chodzi: RESPISENSE DITTO MONITOR ODDECHU JAK SNUZA HALO GD (988983562) - Aukcje internetowe Allegro

jak obserwowałam allegro-- używane chodzą za połowę ceny a są np. 1 rok jeszcze na gwarancji bo ludzie kupują a po skończeniu przez dziecko roku sprzedają, gwarancje są zwykle na 2 lata...

A czy ten monitor oddechu jest tak naprawde potrzebny??? Dajcie se na luz, powiem wam,ze jak dziecko ma miec zapasc to wy o tym bedziecie wiedzialy instyktownie, niewiem jak to jest,ale z moim synem tak mialam. Cos mnie w nocy tknelo w głebokim snie ,ze on nie oddycha, wstałam nadsłuchałam - rzeczywiscie nie oddychał i zlapałam go za nózki do góry nogami potrzasłam i zaczal płakac. Tak gdzies wyczytałam,ze tak sie robi. Koszmar,ale to sie wie samej,a nie przez jakies badziestwo elektroniczne reklamowane.

Moj zakup wczorajszy :-)

A czy ten monitor oddechu jest tak naprawde potrzebny??? Dajcie se na luz, powiem wam,ze jak dziecko ma miec zapasc to wy o tym bedziecie wiedzialy instyktownie, niewiem jak to jest,ale z moim synem tak mialam. Cos mnie w nocy tknelo w głebokim snie ,ze on nie oddycha, wstałam nadsłuchałam - rzeczywiscie nie oddychał i zlapałam go za nózki do góry nogami potrzasłam i zaczal płakac. Tak gdzies wyczytałam,ze tak sie robi. Koszmar,ale to sie wie samej,a nie przez jakies badziestwo elektroniczne reklamowane.
:-)
to samo uważam :-) a po zatym pamiętajcie że to jest tylko urządzenie elektroniczne! tak jak wszystko może sie zepsuć. taki sam mam stosunek do elektronicznych niań (chyba że ktoś mieszka w dużym domu-ale i tak będzie słychać jak dziecko będzie płakać).

reklama

Moj zakup wczorajszy :-)

i ja popieram to co piszesz...

Do góry