reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Idziemy na zakupy :)

ale z moim synem tak mialam. Cos mnie w nocy tknelo w głebokim snie ,ze on nie oddycha, wstałam nadsłuchałam - rzeczywiscie nie oddychał i zlapałam go za nózki do góry nogami potrzasłam i zaczal płakac. Tak gdzies wyczytałam,ze tak sie robi. Koszmar,ale to sie wie samej,a nie przez jakies badziestwo elektroniczne reklamowane.

Moj zakup wczorajszy :-)

...a zastanowiłaś się co by było gdybyś nie wstała? :( u mnie raczej brak tego "instynktu" a męża nic w nocy nie obudzi, a wiem że jak nie kupie tego urządzenia to nie będę spać tylko słuchać całą noc czy maluszek oddycha... zdaję sobie sprawę że to tylko urządzenie i może się zepsuć ale jakoś byłabym spokojniejsza że coś czuwa i mogę się choć chwilę zdrzemnąć hihi :D ale to moje prywatne zdanie a każdy ma swoje na dany temat prawda? ;)

reklama
Moje zdanie na temat monitorów oddechu jest takie,że sa przydatne(zwłaszcza w rodzinach gdzie wystepowały jakies problemy z oddechem u noworodków) ale czesto powodują utrate czujnosci przez rodziców :baffled:
Niestety nic nie zastapi czujnosci rodziców a ta pojawia się wraz z narodzeniem sie maluszka

Sprawa mojej torby do szpitala została trochę ruszona:-D
Kupiłam dzisiaj na bazarze koszulkę, dokładnie taką - niebieską MUZZY Koszula nocna rozpinana do karmienia BLUE XL (983400761) - Aukcje internetowe Allegro
Bo rzeczywiście te z krówkami i inne to mi się wydają takie dziecinne:-)

Drugą jaką kupię to najprawdopodobniej taka MUZZY Dyskretna koszula nocna do karmienia HIT (S) (999790855) - Aukcje internetowe Allegro

Powiem wam że ta firma Muzzy ma te koszulki bardzo dobre jakościowo.

Moje zdanie na temat monitorów oddechu jest takie,że sa przydatne(zwłaszcza w rodzinach gdzie wystepowały jakies problemy z oddechem u noworodków) ale czesto powodują utrate czujnosci przez rodziców :baffled:
Niestety nic nie zastapi czujnosci rodziców a ta pojawia się wraz z narodzeniem sie maluszka

Dokładnie sie zgadzam, takto sie przynajmniej nadsłuhuje. Dziewczyny wy i tak nie bedziecie miały takiego twardego snu, same zobaczycie ,ze bedziecie spały pół snem,ze jak trzeba to wszystko usłyszycie. Ale co ja wam bede pisac,same zobaczycie :tak::tak::-)

zdec tez sie chyba bede decydowac na ta firme. :-)

Dokładnie sie zgadzam, takto sie przynajmniej nadsłuhuje. Dziewczyny wy i tak nie bedziecie miały takiego twardego snu, same zobaczycie ,ze bedziecie spały pół snem,ze jak trzeba to wszystko usłyszycie. Ale co ja wam bede pisac,same zobaczycie :tak::tak::-)

zdec tez sie chyba bede decydowac na ta firme. :-)

gorzej, jak maluch śpi w innym pokoju ... wtedy chyba takie urządzenie się przydaje???

gorzej, jak maluch śpi w innym pokoju ... wtedy chyba takie urządzenie się przydaje???

A u kogo na poczatku noworodek spi w innym pokoju? Troche to niepokojące,nieprawdaz... Tym bardziej,ze pierwsze 3 miesiace sa najwazniejsze.

A po drugi, od samego poczatku chcecie przykładac dziecku elektroniczne urzadzenie blisko glowki??? To jak byscie mu telefon komorkowy przykladały - niby jest bezpieczne ,a jaednak emituje jakies szkodliwe fale.

reklama
Kiedyś w epoce kamienia łupanego nie było takich wynalzków i obeszli się bez tego, a teraz wymysły i naciąganie na kasę, moja położna mówi, że to strata pieniedzy bo i tak dziecko śpi w tym samym pokoju co my a nie ma takiej możliwości abym spała twardym snem.....ale wybór należy do Was Kochane;)Ja nie zamierzam kupować;)Więc może tą kasę warto przeznaczyć na coś innego;)

Do góry