reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Ech ci moi znajomi to wogole maja dziwne podejscie do dziecka.jak bylismy u nich na Boze Narodzenie to skarzyli sie ze mala okularow nosic nie chce no przy nas kiedy nalozyla na chwilke oprawki to mowili o jak on smiesznie wyglad aitd.No i moj maz nalozyl te oprawki i siedzial tak jakis czas no i pozniej ona zalozyla i juz od tego czasu problem z okularami zostal rozwiazany.teraz maja problem z nocnikiem nie dziwie sie bo ja bylm tez kupki nie robila na srodku pokioju w dodatku w obecnosci obcych .

reklama
nie wiem czy wiekszosc rodzicow nie zdaje sobie sprawy z faktu, ze dzieci odkad zaczynaja byc swiadome swojego ciala i ego zaczynaja byc bardzo wstydliwe. Ja np. wstydzilam sie sciagnac skarpetki w przedszkolu na gimnastyce korekcyjnej, bo zawsze wszystkie dzieciaki biegaly w kapciach i skarpetkach wiec stopek swoich nie widzielismy. Wtedy myslalam ze to taka czesc ciala jak np. pupa, ktorej sie generalnie nie pokazuje :-D

Ania ja czytam bo sie wyjatkowo nudze. ;) naszla mnie taka refleksja, czy fachowe slownictwo z logopedii oraz szczegolowego nazewnictwa w dziecinie rozwoju dziecka wystepuje u wszystkich oczytanych rowniez w jezyku holenderskim podczas wizyt w lokalnym CB czy ta wiedza konczy sie tylko na jezyku polskim ?
:eek:

Ufff, doczytałam Was dziewczyny;-) Troszke się rozpisałyście:tak:

W Krakowie pogoda super, tzn. cieplutko, Janek cały czas w krótkim rękawku i w bermudach:-D W ostatnim tygodniu zrobił niesamowite postępy. Już całkowicie wszystko rozumie co do niego mówię, a nawet reaguje np. podnieś Janeczku tą zabawkę, podaj to mamie:-) hehe Niesamowite to jest! I stara się robić pierwsze kroczki, trzymając się stołu podejść do mamy, która jest 2 kroczki za nim.

Dzisiaj troszke był marudny, bo kolejne ząbki wychodzą...także padam, bleee...

W tą sobotę robimy wcześniejsze urodziny. Porobię foty, to potem Wam pokażę jak się udała impreza.

P.S. AniuH, czekamy na foty z wesela!!!!:-)

dzien dobry...

Ayni ja czytam bo musze:-p:-D ale twoje zdanie jest dla mnie stanowaczo za dlugie:rofl2: zeby je zrozumiec z rana wiec ... nie wiem o co pytasz...:zawstydzona/y::-)

ja mam znowu mala obsuwe w czasie wiec zmykam,pa...

Dzien dobry!!

Widze ze znowu goraco bylo na forum. Boje sie napisac co ja o tym wszytskim mysle.

Dziecko w szkole, drugie dziecie spi a ja patrze na DDTVN. Musze zaraz do Belastingu jechac zaplacic podatek za nasze auto bo jutro ostatni dzien a niestety nie udalo sie nam sprzedac :-(

Witam
Oj kobitki znów wymiana zdan ... ciekawostki moznna poczytac i nie przybierac tego az tak do siebie:happy: Mi to wsio ryba czy Milusia gaworzy czy cos innego robi;-)Pieknie sie rozwija i to mi wystarcza....:tak:
Aniu gratulacje dla Viktorka duzy chlopak z niego:tak:
Hague fajny wozek , no za pere mies tez sie bede musiala rozgladnac za jakims..:tak:
Nana no nic dziwnego ,ze dziekco nie chce rocic do nocnika jak jest w centru uwagi:baffled:Moja znajoma naewt do kuchni brala mala z nocnikiem, oni ( i czasem my) jedli pysznosci a mala robila siku lub cos innego:szok::baffled:

Gosiu wyzdrowialas juz?

oto moja sukienka nie wyglada tu jakos ekstara ,na zywo duzo lepiej:tak:
Product Detail | H&M NL

Milenka wczoraj miala gorszy dzien i prawie wcale nie spala ,tylko na rekach..

Cześć dziewczyny!
Proszę powiedzcie mi czy wy w ciąży też siusiałyście co pół godziny? Jeszcze w dzień jakoś daję sobie radę ale jak w nocy wstaję 5 lub 6 razy to już nie idzie się wyspać :) Czy to mija czy tak będę miała przez całą ciążę?

Anetko a ile zaplaciliscie podatku:confused::baffled: szkoda, ze nie udalo wam sie sprzedac, lub chociaz wywiezc tego auta do Polski.... :baffled:
My kiedys tez chcielismy miec na polskich blachach, ale ostatecznie zdecydowalismy sie na holenderskie, zeby sie nie stresowac i nie miec pozniej problemow..

reklama
Oj ANETKO no szkoda ze nie udalo sie wam sprzedac.My wlasnie zamierzamy kupic autko na holenderskich blachach a to nasze ukryc narazie bo nie morzemy .
DIANA tak tak siusianie to tylko jedna z atrakcji ciazowych ,poczekaj na reszte:-D

Do góry