reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

o ludzie Nana, teraz sie zastanawiam, co tu zrobic? hmmm... mam zameldowanie w PL, ale tutaj zyje, auto kupilam jednak w polsce.
moge zapytac ,co to znaczy "drogie" auto? do US nie zglaszalam tego, bo nie musialam placic podatku od wzbogacenia, bo kupowalam nie od prawatnego, tylko przez firme.

reklama
Ja sie nie znam na tych przepisach ,my auto kupilismy w Luksemburgu ale je zarejestrowalismy w pl.Co znaczy drogie auto ,pewnie dla kazdego co innego :-DMy tez nie mosielismy placic podatku ale zglosilismy i mamy zaswiadczenie ze jestesmy zwolnieni z podatku.

Czyli maz twoj jest Czechem ,firme ma w nl ,zyjecie w nl a auto macie zarejestrowane w pl ,dobrze kojarze fakty:-D Jesli tak to faktycznie mozecie miec problemy jak nie w pl to w nl.No ale chyba bedziecie przerejestrowwywac auto na holenderskie?.Powiem ci ze dziwi mnie ze zarejestrowali wam auto bez papierka z US bo to podstawa przy rejestracji auta nawet jesli jest sie zwolnoionym z podatku.Gratuluje zakupu auta .My tez chcemy sprzedac nasze i kupic inne tu w holandii bo balastig do nas puka jak do ANETKI

Anetko, mniej wiecej tak to jest jak napisalas :) moj maz jednak ma firme w Czechach.
ale puka do Was belasting, czy douane?
chodzi o tablice? no, ja mysle, ze nas predzej czy pozniej przyskrzynia, i wtedy przerejestrujemy na holenderskie blachy.
w starostwie przy rejestracji facet powiedzial, ze nigdy nie chce papierka z US, jesli nie trzeba placic oplaty.

reklama
SENCILLA my dostalismy pismo z balastingu ni i chcielismy sprzedac auto i kupic tu w nl no ale narazie auto mamy zajete przez US z pl wiec nic nie mozemy zrobic .Ludzie ale jaja
No a jak wam sie udaly wakacje ? my bylismy w polsce tylko tydzien ale bylo super ,szczegolnie dla Tymka

Ostatnia edycja:
Do góry