reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

hejka

ja tez sie za Toba stesknilam kobieto!!!:-D

my dzis zrobilismy sobie z Victorkiem pol dnia wolnego :sorry2:bo jeszcze niezle zakrecona po podrozy jestem... W Niemczech zrobilismy kolko bo znajomym popsul sie samochod:zawstydzona/y: i.. wrocilismy po nich 100 km bo szkoda chlopakow ale tyle rzeczy razem mielismy ze wleklismy sie o 4godziny wiecej bo auto cale siedzialo...:shocked2:

ale dotarlismy cali i zrowi...

wlasnie was doczytalam... nana wspolczuje mam nadzieje ze wam odwolanie cos pomoze:confused: masakra w PL jakas jak zawsze...:eek:

na weselichu bylo extra... buty kupilam w PL jeszcze jedne hiihi... balowalam do rana.:-)

teraz siedze sobie z moim najmlodszym na kanapie i sie tulimy hahah..jak mi ich brakowalo............

reklama
Czesc kobitki
,ANETKO ja tez niejadkiem bylam a teraz dobrze wygladam.Kiedys pracowalam u jednej cholenderki i jej synek tez wogole nie przybieral na wadze poslali ja do dietetyka (jak ciebie) a pozniej do pediatry i mieli robic jakies badania na zespol zlego wchlaniania .Generalnie ona twierdzila ze on je ale nie przybiera ale ja tam pracowalam od jego urodzenia i widzialam jak go zywia.Kiedy wstawal ze spania dostawal groszki ,chipsy .wode zamiast soku .powiedzialm jej ze powinien jadac kaszki to zakupila ale mowila ze nie lubi.Powiem ci ,ze jak bylismy w pl to moj Tymcio tez nie chcial jesc i nauczyl sie mowic be na kaszki.Masakra z takim niejadkiem.Po powrocie zaczelam mu znow kaszki podawac i je odpukac:-) powodzenia u lekarza.
AYNI no nas tez najbardziej wkurza fakt ze uznali iz skoro bylo 3 razy avizo to list doreczony .Maz mosial pisac wniosek o decyzje i tam jest napisane ze zostal o wszystkim poinformowany i jak dotad nie skorzystal z prawa obrony .Prawo mowi ze jesli powinni nas najpier poinformowac ze wszynaja postepowanie inaczej nie moga podejmowac zadnych czynnosc .Bylismy u radcy no generalnie mogli bysmy sie sadzic ale mam nadzieje ze dokumenty ktore im dostarczylismy wystarcza.

Nana oby , bo naprawde az sie wlos na glowie jezy, ze tak mozna kogos urzadzic, praktycznie bez zadnego kontaktu , zrobic sprawe zaoczna i plac i placz. &&&& kciuki

Sencilla, spoko, pocwiczyc troche, odkurzysz wiadomosci i bedzie up to date. A jesli cenowo te egzaminy ksztaltuja sie tak samo, to moze lepiej wez ten drugi, bo skoro TOEFL po 2 latach nie wazny... To chyba lepiej miec cos, co posluzy dluzej na papierze :D a jakie studia znalazlas ? Gratuluje , jestem bardzo ciekawa!

Ania witaj spowrotem, mam nadzieje, ze buty sie sprawdzily i przyjaciolka byla szczesliwa widzac was na weselu.

napisalam bym cos jeszcsze, ale glod mnie sciga.

Ayni napisze na FB :)
juz 36 tydzien?????? o ludzie! kochana wlasnie w tym tygpodniu przestalam pracowac, czulam sie wtedy juz jak hipopotam :-D

Witam. Ja dzis pospalam do 9.00, ale za to w nocy prawie 2h nosilam Olivie na rekach. Wprawdzie zrobila troche kupki, ale bardzo bolał ja brzuszek i dopiero po espumisanie przeszlo.
Iskierko co do niedowagi mojego Kuby to my tez juz mielismy te syropy na apetyt a nawet dla anorektykow nic nie pomagaja. Najgorsze jest to ze w GGD obwiniaja nas (rodzicow) za ten problem. Niestety jezeli stosuje sie do ich rad to moje dziecko chodziloby glodne. On ostatnimi czasy je naprawde duzo ale waga i tak jest taka sama czyli 15 kg. 7 wrzsnia mamy kolejna wizyte z lekarzem w GGD bed6e9 poraz kolejny prosic o badanie krwi bo ostatnio pani nas zbyla jak zaczelismy jej sugerowac gdzie moze byc problem.
Anetko, ja znow mam taki problem, ze GGD (i ja sama) twierdzi ze moj syn ma nadwage. On codziennie jeździ na rowerze do szkoly (8km a 1 stronę), poza tym trenuje pilke nozna (2 razy w tyg plus mecz co sobota), ograniczam mu slodycze i inne przekaski, daje mniejsze porcje i nic - waga nie spada...
Mial juz badania na cukrzyce a teraz mam skierowanie do diabetyka i az sie boje co wymysla....

aniahaven nareszcie ktos z moich stron!
My z Oosterhout ale rodziłam w Bredzie w Langendijk i moje dzieci tam leżały przez miesiąc po porodzie na neonatologii więc się najeździłam do Bredy tam i spowrotem :dry:

Witajcie dziewczyny,
w końcu znalazłam coś co pomaga mi w moich mdłościach, herbatka imbirowa, pyszna i działa od razu.
Mam pytanie wiecie może czy jest tu becikowe albo czy przysługują nam jakieś zasiłki jak rodzinne albo na dziecko?

witajcie Diana:tak::-) i MamoZuzi i Marty... fajnie ze tak blisko mieszkasz... Z Bredy jest jeszcze EWELINA ale wiecej chyba sie udziela na pogaduchach:tak:
Diana a jak masz sytuacje? maz pracuje?.. becikowego nie ma ale sa dodatki na dziecko comiesieczne i kwartalne..:tak: / czy juz umiescil ktos te informacje na watku tematycznym?:confused: - bo tyle razy i tym pisalismy... zaraz sprawdze.../

ja sie chcialam pochwalic ze moj Victor chodzi bez pampkow:szok: sika na trawke albo nocnik, kupki tez:tak: ladnie wola... a co najlepsze po nocy ma suchego pampersa...:-D:cool2: bo tak trzyma ze zaraz po przebudzeniu biega na noocnik;-) /zapomnilam wam powiedziec zanim wyjechalam do PL/:-p

dobranoc...

reklama
witam
mysmy dzisiaj cb tez zaliczyli i ostatnie szczepionki jak na razie, ufff ......maly wazy 7100 i ma 65 cm:-)
Iguana tutaj wydaje mi sie ze te pielegniarki ktore siedza w cb to maja tylko wiedze internetowa ja za kazdym razem jak o cos pytam to tak jak bym w necie powierzchowne info poczytala. Pediatre za to mamy fajna bo pooglada dziecko z kazdej strony i taka jakas zainteresowana a reszta to szoda gadac :baffled::baffled:

Diana tutaj przysluguje kinderbijslag SVB - Zasiłek rodzinny - Zasiłek rodzinny- home akw poczytaj sobie jest tez po polsku, a o becikowym nie slyszalam

Iskierka teraz po takim pustym domu to sie chyba echoooooo niesie :-D wierze ze teraz celebrujesz kazda chwile spokoju.

Moderatorki witajcie z powrotem :-)

Nana a to Polska wlasnie :dry: najlepiej zglosic w gminie ze zmieniliscie miejsce zamieszkania tymczasowo, wtedy masz czarno na bialym ze nic cie z Polska nie laczy, no ale teraz to juz za pozno...... powodzenia wam zycze.

Do góry