reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

witam,
mam na imie Ewa, mieszkamy z synkiem 3,5 roku pod Utrechtem,jestesmy w nl ja 4,5roku maz 5,5roku.

Anna:dostalas zwrot wlasnie dlatego,ze nie pracujesz lub bardzo malo zarabiasz.

Za prowadzenie ciazy ogolnie to nic sie nie placi w nl,bo ciagna to z podstawowego ubezp,ale juz za porod,kraamzorg to tak.

Jestem w Menzis,u nas darmowe anty tez juz sie skonczyly.

reklama
witam
pogoda taka niemrawa nic sie niechce:)
anetka tak mało Ci dali bo mało płacisz chyba za socjalne, lub coś zarabiasz? ja płace ponad 300e ms i też mam 47 e zwrotu, więcej dać nie mogą:)
eola Witaj!

AnnaJ no to Ci sie trafilo :-D:tak: ja w tamtym roku wyszlam na zero, w tym roku juz pracuje na pol etatu, to ciekawe ile mi wylicza:confused: mam nadzieje, ze duzo :-D

eola tak wiem, ze placi sie tylko za porod i kraamzorg, ale anetka rodzila w domu, wiec porod ma gratis, dlatego pytam za co taki wysoki rachunek ma :confused: a co do tabletek, to ja mam azivo - ktore polaczylo sie z menzis, no i place 100% za tabletki.. :dry:

Witam

Eola zapraszamy do nas:tak:

Ja za tabletki placilam 12 e na pol roku:tak::tak: jakies 2 ,3 lata temu:tak:

Ja tez dostaje zwrot ok 1700 e ,dlatego ze nie pracuje.....:tak:

no pogoda dzis szalowa , chyba ze spacerku nici:baffled: wczoraj jak spacerowalismy to Milenka ani drgnela tak jej swieze powietrze pasuje:-):tak:

wczoraj sprawdzalam ze moja cala ciaza kosztowala 1800 euro. Mam ubezpieczenie w OHRA i nigdy nie narzekalam. Moj Kuba jak byl chory to dostal inhalatory i tuby do inhalacji za darmo i zaden achunek nie przyszedl.
Wczoraj zalatwilam sobie huurtoeslag i az smiac mi sie chce bo nalezy mi sie jedyne 47 euro.
O matko, za co masz zapłacić aż tyle pieniędzy???
Co do huurtoeslag to i tak jesteś lepsza ode mnie, bo nam się nic nie należy....
wczoraj jak spacerowalismy to Milenka ani drgnela tak jej swieze powietrze pasuje:-):tak:
Moja Olivia tak samo. Lubi spacerki, lubi jazde samochodem:-)

Z tym zwrotem to sa jakies jaja.Ja tez nie pracuje i jednego roku nic nam nie dali ,rok temu dostalam zwrot.a w tym roku znow nie.Nie rozumiem tego.
Wczoraj byly urodziny mojego M i dalam Tymkowi troszke ciasta,i dostal dusznosci ,na szczesie mam inchalator w domku wiec mu zrobilam inchalacje.No ale sie wystraszylam.

dzien dobry...

eola witaj:tak:!
ja tylko zamelduje ze moje dzieci sa juz na chodzie:-D za to ja leze od wczoraj:dry::baffled: masakra ten wirus z goraczka:tak:
nie mam sily nawet pisac...spac.....spac.........spac...

reklama
aniah szybkiego powrotu do zdrowia:tak:
karola co to za zwrot, czy mi sie tez takie cos nalezy jak nigdy tu nie pracoawlam a moj maz ma firme????????????????????????????????????????????

Do góry