reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

antykoncepcje wycofali
moja ubezpieczalnia refundowala jeszcze w 2010 w grudniu po urodzeniu nickusia w aptece dali mi zapas na caly rok i mopwila ze od 2011 juz nie refunduja dlatego da mi wiecej ;-);-);-)
u mnie brak dni pldnych:szok::szok::szok:

reklama
wiem ze tylko dzieci maja wlasne ryzyko 0, ale w rachunkach w kolumnie eigen risico mam wpisane 0 a moj maz 220 (w formularzu)
mnie tylko dziwi skad sa sumy "nota bedrag" 60,.. a wyliczyli ze powinnam im oddac 26,00e-nic z niczym nie sie nie rowna.
ubezpieczenie placimy podstawowe 92,50 i dziwilo mnie ze takie tanie (w prownaniu do poprzedniego) a szwagier w tej ubezpieczalni placi 88euro.
balagan maja tam niezly, dwa razy musialam im wysylac bo sie doczepili ze jeden miesiac nie pobrali automatycznie z konta kasy, ja sama zaplacilam przelewem a oni chcieli mi jakas kare za to dac. znajomy holender zadzwonil w naszym imieniu aby to wytlumaczyc to sie zdiwili jak to on moze pomagac polakom. juz kiedys pisalam ze od poczatku mielismy same problemy, a to zmniana adresu a to dopisanie wiktorii(pol roku czekalismy), a to jakas pani stwierdzila ze nie chce rozmawiac po angielsku:wściekła/y: zreszta jak ktos mogl zmienic nam ubezpieczenie bez naszego podpisu:crazy:

czesc eola, oczywiscie ze mozesz, nie musisz pytac nas o zdanie, zapraszamy :-) napisz cos o sobie, skad jestes, ile masz dzieciakow i w jakim wieku? :-)

Czesc :)

Witaj eola :-)

"Swietna" pogoda za oknem az nie wiem co robic.
Co do ubezpieczenia to ja jak narazie musilam tylko zaplacic za krmazorg, wczoraj sprawdzalam ze moja cala ciaza kosztowala 1800 euro. Mam ubezpieczenie w OHRA i nigdy nie narzekalam. Moj Kuba jak byl chory to dostal inhalatory i tuby do inhalacji za darmo i zaden achunek nie przyszedl.
Wczoraj zalatwilam sobie huurtoeslag i az smiac mi sie chce bo nalezy mi sie jedyne 47 euro.

Hejka.
Ja się za bardzo nie znam na tych ubezpieczeniach ale ja nie płaciłam nigdy 220euro:szok:...choćby raz w roku!!!Tabletki anty kupowałam miesiąc temu pierwszy raz i jak wyslałam rachunek to mi zwrócili całą sumę za nie.

A z nowości to niedługo znowu lece na wakacje....tylko zastanawiam się jak Tymuś wytrzyma długi lot bo wachaliśmy się międzyBułgaria,Grecją(krótsze loty) a wzieliśmy w końcu Arubę-długi lot bo stwierdizliśmy że jak tylko na plaży bedziemy siedziec to żeby była ładna.

A tak a propo to mam mało czasu bo Tymek jest bardzo absorbujący a jak zonbaczy że ja przy laptopie to zaraz się rwie...i nie pomaga inny stary wyłączony laptop, najlepszy jest ten przy którym mama siedzi...

No i piękna jesień mamy tego lata:-)

anetka co to jest huurtoeslag??

reklama
Do góry