reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Witam!!

A ja dzisiaj wstalam z mega bolem w okolicy ledzwiowej. Po porodzie Kuby dostawalam juz takich boli ze chodzic nie moglam i chyba wraca najgorzej boli jak musze podniesc Filipka az plakac mi sie chce:-(

AnnaJ fajnie ze wypad sie udal i czekamy na zdjecia.
Aniu ja tez uwielbiam rommelmarkty itp a marktplaats kocham. Udalo mi sie kupic 2 skorzane sofy w idealnym stanie za 200 euro, xbox-sa za 180 nowego w pudelu z rachunkiem i 2 grami, nowa plyte gazowa za 70 euro.

Dodam ze moja mama wyszla juz ze szpitala lezy w domu za 2 tygodnie chce wrocic do NL i tutaj dalej lezec :tak:

reklama
witam!!!
Ja z znow z pytaniem:-)
Czy ktoras z was dawala dziecku mleko z nutrilon na nietorelancje laktozy??? Jakie oznaczenie jest na pudelku???
Cos mi sie wydaje ze moja mala nie toleruje laktozy:-(

Milego dnia zycze

Mysmy kupowali nutrilon Omneo ale Tymek ma skaze wiec u niego lepsze bylo Pepti.Oba te mleka sa dobre przy nietolerancji laktozy.

Ewelinko ja niestety ci nie pomoge bo niedokarmian ani nie dokarmialam mlekiem modyfikowanym. Moje dzieci to cyckowe. A dlaczego nie karmisz piersia?

A ja mam pytanie dotyczace ubezpieczenia. Ja mam ubezpieczenie bez dentysty ale w polisie pisze ze niektore rzeczy sa 100% pokrywane przez ubezpieczenie a moj T ma dentyste i nie widze zadnych roznic o co chodzi?

Ewelina skad wiesz czy ma nietolerancje laktozy? Jak to sie objawia?
Ja Tomka dokarmiam mlekiem H.A. - zmniejszajacym szanse na alergie mleka krowiego.. ale moj synek ma skaze bialkowa, i w nim laktozy jest 6,9g.. Wiec moze pepti? Ale to juz dla typowych alergikow, ktorzy nie toleruja bialka mleka krowiego i raczej nalezy je podawac pod kontrola lekarza, bo w jakis inny sposob trzeba uzupelniac braki mineralow i witamin. Moze to nie nietolerancja laktozy, a poprostu alergia na cos?

anetko mam dokarmiac bo mala malo przybiera na wadze, dopiero w 10 dobie wrocila do wagi urodzeniowej. A cyce moje strajkuja, chocbym podawala co 1h, co czasami sie zdarza, to one nie chca mleka produkowac, jeszt tylko troszku i tyle:eek:. A mala glodna.
thehague to jest tylko moje gdybanie, w razie W, naczytalam sie: o kupkach mega smierdzacych i czasami pienistych, o bulgotach w brzuszku. Moja ma takie objawy i martwie sie o nia, tym bardziej ze 2 dni temu bylo ok, a teraz robi tylko 2 mega kupki i te bulgoty. Moja pierwsza czegos takiego nie miala wiec nie wiem co to i jak pomoc dzidzi:no:. A modyfikowana dostaje przeciwalergiczne.

Pepti tez ma bialko i wszystkie witaminy .Tylko ,ze bialko jest w nim czesciowo shydrolizowane czyli" podzielone" na aminokwasy pzrez co jest latwiej przyswajalne przez organizm,wiec nie ma tu ryzyka ze dziecko moze miec braki wit.czy sklad,miner .Wydaje mi sie ze na tym OMNEO jest napisane ze to dla dzieci z nietolerancja laktozy.no ale ja bym zasiegnela opini lekarza :-)Tymek ma pije pepti i lekarze nic nam dodatkowo nie zalecali .

witam,

padam ze zmeczenia.. pogoda zakrecona raz slonce grzeje raz leje deszcz:baffled:

u nas goscie odjechali.. cisza sie zrobila.. az brakuje krzykow i biegania dzieci ;-)
za to jutro jedziemy na urlop do Pl prawei miesiac bede z wiki wypoczywac bo mezus niestety po 2tygodniach musi wracac do pracy:tak::-)

mam pytanie odnosnie ubezpieczenia, zaplacilam za tabletki anty. w aptece a przyszedl do domu rachunek z ubezpieczalni za te same tabletki- czy powinnam do nich odeslac rachunek za tabletki? dwa razy placic trzeba? na mojego meza rowniez przyszedl rachunek ale za tabletki przeciwbolowe przepisane za dentyste, tyle ze on przynajmniej w aptece za to nie placil:sorry: i badz tu madrym:confused2:

ps. aniahaven- z kanapa ci sie udalo:tak: super;-)

Załączniki

• P7259515.jpg
    P7259515.jpg
    38,9 KB · Wyświetleń: 39
reklama
niunia tak musisz to zaplacic, bo to jest eigen risico, pierwsze 220e trzeba samemu wylozyc. ja tez zawsze musialam za antykoncepcje dokladac, bo eigen risico :cool:

Do góry